donderdag 16 maart 2023

Genieten van de aankomende lente

Aankomende week gaat de Keukenhof weer open en de voorjaarsbloemen in de wijk staan al in bloei… daar word ik toch zo blij van! De frisse lentekleuren zijn er gewoon weer. Ik mag dan graag ‘gewapend’ met camera of mijn mobiel even een rondje maken om de bloemen te fotograferen. Bloemen en de natuur maken mij altijd heel blij en geven een ontspannen gevoel. Dat is extra genieten! Ben jij ook toe aan bloemenpracht, fris gras en een lentezonnetje? Hier geniet je er extra van. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries) Keukenhof

Keukenhof

Hét lentepark bij uitstek is natuurlijk Keukenhof. Vanaf donderdag 23 maart tot en met 14 mei 2023 geniet je er van een wisselende bloemenpracht vol tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, blauwe druifjes en andere voorjaarsbloeiers. In de paviljoens zijn er orchideeën te bewonderen en een wisselende bloemententoonstelling. Buiten zijn er onder meer verschillende tuinen die je ter inspiratie kan gebruiken voor je eigen tuin, een grote molen en veel plekjes voor een bijzonder fotomoment. Geniet van een lekker bakje koffie met wat lekkers en neem vooral de tijd om alles te bekijken. Ik kan niet wachten om al die lentebloeiers vast te leggen – en te bewonderen natuurlijk.
Keukenhof.nl


Keukenhof

Botanische Tuinen Utrecht

Bijna het hele jaar door geniet je bij de Botanische Tuinen in Utrecht natuurlijk van de meest mooie bloemen en planten. Ze zijn geopend van 1 maart tot en met 1 december. Je bent dus in het voorjaar zeker van harte welkom om de bloemenpracht te komen bewonderen. En ook leuk om te weten; je kan er met je Museumkaart naar toe. Neem ook zeker plaats bij het Tuincafé voor heerlijke koffie, thee en iets lekkers van de kaart. De verschillende tuinen binnen het park bieden allerlei mooie bloemen, planten en vooral verhalen over de natuur.
UU.nl/botanischetuinen


Botanische Tuinen Utrecht

Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern zijn geopend van maart tot en met november en bieden ieder jaar heel veel tuininspiratie. Je kan er zelfs workshops volgen om je eigen tuin te leren inrichten bijvoorbeeld. Voor kinderen is er een speeleiland en diverse activiteiten. Wil je gewoon genieten van alle pracht en praal die de natuur te bieden heeft, dan maak je gewoon een heerlijke wandeling door de ruim 200 inspiratietuinen. Naast lekker kijken, kun je ook meteen een plantje kopen op de plantenmarkt. Je kan vooraf trouwens een leuk arrangement boeken, zoals een picknick, brunch of de Appeltern high tea!
Appeltern.nl


In de wijk

Nog meer inspiratie

Natuurlijk zijn er nog veel meer fantastische parken in Nederland om volop van het voorjaar te genieten. Zo staan de kasteeltuinen uiteraard in bloei en kun je terecht in de bollenvelden om zo van de voorjaarsbloeiers te genieten. Het gaat gewoon weer een prachtige lente worden!


Keukenhof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.