maandag 7 november 2022

Dagje uit in de herfst: kies een indoor uitje

Het is volop herfst! Het regent striemende stralen koud water, de wind waait je vooruit (of juist niet) en het is kil en guur. Heerlijk! Wil je er op een regenachtige dag toch op uit, omdat je al de hele week binnen hebt gezeten, dan lijkt dat lastig te zijn. Maar er zijn genoeg indoor uitjes waar je op regenachtige dagen optimaal van kan genieten. Alleen, samen of met het hele gezin, met deze inspiratie vind je vast iets leuks wat bij jullie past. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Inspiratie:
Drie dagjes uit voor regenachtige dagen



Bezoek een museum

Bijna alle musea (behalve openluchtmusea) zijn overdekt. De kunst bevindt zich immers ín een gebouw met een dak erop en een garderobe waar je die natte regenjas in een kluisje kan achterlaten. Vervolgens laat je je verwonderen door al het moois in het gebouw om je heen. Er zijn echte kunstmusea, maar ook doemusea waar kinderen ook van zullen genieten. Naturalis, Natuurmuseum Fryslân, Natuurmuseum Brabant, Oude Ambachten & Speelgoedmuseum Terschuur en het nijntje museum zijn echt musea waar kinderen veel plezier aan beleven. Of bezoek samen de kunst van Rembrandt in het Rembrandthuis, Rijksmuseum en Mauritshuis. Omdat er zoveel verschillende musea zijn in Nederland, is het moeilijk om ze allemaal op te noemen. Kijk daarom op Museum.nl en laat je inspireren. Ook de website van de ANWB biedt veel inspiratie. Zoek eens op thema en laat je verrassen!

Inspiratie:
Genieten van Aquaria



Overdekte dieren- en jungletuinen

Nederland kent verschillende dierentuinen en jungletuinen die overdekt zijn. De Orchideeën Hoeve bijvoorbeeld, waar je in de tropische kas het hele jaar door geniet van de mooiste bloemen, vlinders en andere dieren. Almere Jungle is een dierenpark in een kas en dat geldt ook voor het overdekte Berkenhof Tropical Zoo en Texel Zoo. Ook leuk zijn Iguana Zoo, Reptielenhuis De Aarde en diverse vlindertuinen, waaronder Vlindorado en Vlinders aan de Vliet. En heb je al aan een bezoekje aan een aquarium gedacht? Deze zijn bijna altijd helemaal overdekt, zoals SEA Life Scheveningen. Een groot voordeel van deze overdekte tuinen is dat het er vaak lekker warm is. De jas kan hier wederom uit. Hoe heerlijk is dat? Maakt het je niet uit om af en toe de regen te trotseren? Burgers’ Zoo heeft natuurlijk verschillende overdekte biotopen waar je een hele dag zoet kan zijn. En tussen de buien door neem je een kijkje buiten.

Inspiratie:
Toffe uitjes voor november



Binnen spelen

En dan zijn er nog leuke indoor speeltuinen, zoals Monkeytown, Kidz City, Play-In en Ballorig. Ga lekker samen bowlen of glow-in-the-dark midgetgolfen. Plaswijckpark heeft een indoor speeltuin en bij Plopsa Indoor Coevorden ontdekken de allerkleinsten het hele jaar door overdekt de wereld van Plopsa. Maar er zijn ook nog escape rooms, bioscopen, kastelen, sauna’s en sportieve uitjes (Snowworld bijvoorbeeld) om met zijn allen van te genieten. (foto: Plopsa Indoor Coevorden)

Inspiratie genoeg dus voor een heerlijk overdekt dagje uit! Veel plezier alvast.

Inspiratie:
Genieten van voorpret

1 opmerking:

  1. Een heel goed idee om een indooruitje te kiezen. Het kan maar zo zijn dat het de hele dag met bakken uit de hemel komt. Ik zou nog graag een vlindertuin bezoeken. Erg leuk om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.