vrijdag 11 november 2022

Uitgelicht | Klimrijk Brabant

Steeds meer mensen vinden het leuk om voor een dagje uit de natuur in te trekken. Ga je naar het bos, dan hangen de kinderen vaak al in de bomen en doen ze wie het hoogst durft te klimmen. Klimmen en klauteren is nu eenmaal heel leuk – als je durft. En het is nog leuker als je het samen, veilig en via een uitdagend parcours doet. En dat weten ze bij Klimrijk Brabant al meer dan 10 jaar!
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Meer dan 10 jaar klimmen en klauteren

In het pittoreske Veldhoven begon 11 jaar geleden in 2011 het grootste klimavontuur van het bos. Het begon klein, maar al snel groeide het klimparcours uit naar hoe we het nu kennen; 5 stuks in verschillende niveaus, zodat ook de meest onervaren klimmer de boom in kan. Door de jaren heen ontwikkelde Klimrijk steeds meer leuke uitdagingen. De parcoursen nu brengen je van 2 tot 10 meter hoogte. De lengte varieert ook van 110 tot 200 meter. Je bent dus wel even zoet als je de bomen gaat ontdekken.

Voor jong…

Je moet minimaal 1 meter 30 zijn om mee te mogen klimmen, maar ook kleinere kinderen hebben veel plezier in Klimrijk. Bijvoorbeeld in het nettenparcours, wat geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is superveilig en je komt tijdens het parcours allerlei leuke dingen tegen. Zoals mega grote ballen waar je ook lekker mee mag gooien.

…en oud

Naast klimmen en klauteren biedt Klimrijk Brabant nog meer toffe uitdagingen. Zoals Airsoft (een soort paintball game) voor 18 jaar en ouder of een tour met e-kickbikes voor iedereen vanaf 16 jaar. Zo biedt het park voor de hele familie en voor vriendengroepen allerlei activiteiten. En het grootste voordeel? Je bent lekker bezig in de buitenlucht!

Ecologisch verantwoord

Als je dan toch een uitje in het bos hebt, dan is het goed om meteen iets mee te nemen wat te maken heeft met natuurbescherming. Dat zie je ook zeker terug in het duurzame karakter van het park. Klimrijk Brabant is namelijk gebouwd rondom bestaande bomen. Deze bomen wil je niet in de groei belemmeren en daarom zijn de parcoursen op een innovatieve manier aangelegd; de platformen en dergelijke kunnen gewoon met de bomen mee groeien. Hoe gaaf is dat! Dit vernuftige systeem is bedacht door bouwer Active Construction. Verder vind je in de horeca onder meer Fairtrade thee, is het park actief bezig met energiebesparing én steunt het de Stichting Het Vergeten Kind.

Meer weten of zelf lekker de boom in? Kijk dan op Klimrijk.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.