donderdag 24 november 2022

Stadsbeeld Waterbeestjes

Zijn het gigantische schelpen? Nee, want dat ene ding lijkt niet op een schelp… het lijkt meer op een soort kikkervisje. Maar dan megagroot. De vier gele beelden in het Waterwinpark in Terwijde, Utrecht, vallen in ieder geval heel erg op en hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Ze zijn dan ook ontzettend grappig om te zien. Bovendien zijn deze beelden er niet zomaar geplaatst, want dat hele park bij de Jazzboulevard en Musicallaan is sowieso heel bijzonder.
(foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Waterbeestjes

gemaakt door: onbekend
gemaakt van: onbekend
bestaat uit: een groep van 4 gele, uitvergrote waterbeesjes (origineel 5 stuks)
staan en liggen in: Waterwinpark, hoek Musicallaan, Terwijde
staan en liggen daar sinds: 2005

Waterbeestjes

Bij de aanleg van het Waterwinpark zijn ook deze uitvergrote waterbeestjes in het park geplaatst. Oorspronkelijk waren het er vijf, maar er liggen nu nog vier waterbeestjes in het park. De keuze voor deze beelden was niet zo vreemd als je weet dat het park ook een echt Vitens waterwingebied is. De beelden representeren echte waterbeestjes die in de sloten van het park en in de wijk Terwijde te vinden zijn. Daarnaast zijn de beelden er niet alleen maar voor de sier; kinderen mogen er naar hartenlust op klimmen, balanceren, zitten en spelen. Als speeltoestellen wordt kunst spelenderwijs nog leuker!



Over het Waterwinpark

Helaas was er over het materiaal van de standbeelden en de maker niets te vinden. Wel is er veel over dit bijzondere park te vinden. Het is aangelegd door landschapsarchitecten Veenenbos & Bosch en het verbindt twee delen van de wijk Terwijde met elkaar. Rondom het park bevinden zich verschillende scholen, een zorgcentrum, diverse woning en ligt het treinstation op loopafstand. De groene weides zijn geschikt om te spelen, evenals de verschillende speelplaatsen in het park. Door het park heen kruisen allerlei wegen elkaar. Al wandelend of fietsend bereik je zo gemakkelijk andere delen van de wijk. Het Waterwinpark heeft dus twee functies: het is een recreatieplek en het levert dagelijks schoon drinkwater voor ruim 115.000 bewoners (!). Daarom vind je een waterpompstation ín het park en negen waterputten. Hoe bijzonder is dat!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.