dinsdag 30 november 2021

Writing Berries Maandoverzicht November 2021

Is het zo? Ja, het is echt zo. November is ook alweer voorbij. Morgen begint december, de laatste maand van het jaar met zijn gezellige feestdagen, donkere avonden en vele lichtjes. Voordat we vooruit blikken op de feestmaand, kijk ik nog even terug op november. Wat een heerlijke maand was het om te genieten van de herfst tijdens een dagje uit. Zo bezocht ik afgelopen maand DierenPark Amersfoort, Ouwehands Dierenpark, Vianen, Kunsthal Rotterdam en Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Over die laatste twee ga ik volgende maand meer vertellen! Voor nu wens ik je veel leesplezier met de artikelen van november. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Toffe uitjes voor november

November is net begonnen en de feestdagen lijken nog heel erg ver weg. November is echt zo een tussenmaand na de herfstvakantie en voor december. Maak van november een heerlijke maand met deze toffe tips voor (overdekte) uitjes om volop van de herfst te genieten.

Corona update: coronatoegangsbewijs en mondkapjes

Omdat het aantal besmettingen weer oploopt en het kabinet eigenlijk geen lockdown wilt, zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd om het virus de kop in te drukken. Hierbij komt het coronatoegangsbewijs om de hoek kijken en het dragen van mondkapjes. Wat de regels zijn, lees je in deze update.

Dier van de Maand: Aziatische kleinklauwotter

Het is de kleinste ottersoort, maar o zo schattig met zijn leuke koppie en grappige piepgeluidjes. Deze maand staat de Aziatische kleinklauwotter centraal met veel weetjes over het dier en uiteraard foto’s gemaakt door ondergetekende.

Genieten van Texel

Als ik de boot op rij in Den Helder en deze maakt zich los van de kade, dan vaar ik met een hart vol liefde naar mijn favoriete Waddeneiland Texel. In deze Genieten van… neem ik je mee naar mijn laatste vakantie op het eiland, gevangen in een aantal foto’s en links naar eerdere artikelen die ik schreef over dit heerlijke eiland.

Museumnieuws met Kerstvakantie activiteiten, nieuwe tentoonstellingen en meer

Heb je al zin om wat te plannen voor de Kerstvakantie? Kies eens voor toffe activiteiten in het museum of boek een bezoek aan een museum. Er zijn allerlei mooie nieuwe tentoonstellingen om van te genieten.

Corona update: nieuwe maatregelen voor een dagje uit

Met het oplopen van de coronabesmettingen in ons land, zijn er weer nieuwe maatregelen afgekondigd. Voor de dagjes uit verandert er ook weer het een en ander. Voor de meest actuele informatie kijk je op Rijksoverheid.nl of de website van je uitje. De regels zoals ze golden vanaf 13 november lees je hier.

Hond Gezond: 5 Sinterklaastips

Jippie! Sinterklaas is er weer. En hoewel mijn hond er waarschijnlijk weinig van mee krijgt, vind ik het juist leuk om toch ook een cadeautje voor mijn harige vriendje in de zak te doen. Deze vijf tips maken de Sinterklaastijd voor je hond extra leuk en gezellig.

Sinterklaasnieuws: wat te doen in het Sinterklaasseizoen

Sinterklaas is weer in Nederland! Tijd om erop uit te gaan en de Goedheiligman op te zoeken. Met leuke cadeautjesmarkten bijvoorbeeld of juist echt bij hem ‘thuis’. Met deze nieuwtjes ontdek je verschillende uitjes voor het Sinterklaasseizoen.

Stadsbeeld Paard

Op de Voorstraat in Vrijstad Vianen staat een prachtig standbeeld van een paard. Dit paard kijkt gemoedelijk naar het winkelend publiek en vormt het symbool van de jaarlijkse Paardenmarkt. Het standbeeld is gemaakt door een bekend beeldhouwer waarvan veel werk in Nederland te vinden is.

Goed Doel: sokken voor het goede doel

Sokken vormen altijd een leuk cadeau met de feestdagen. Deze sokken echter, zijn een driedubbel cadeau. Want ze zijn leuk om te zien, houden je voeten daarnaast warm én je steunt er een goed doel mee!

Schrijfcoachtip: schrijven, wegleggen, herschrijven, repeat

Schrijven is een proces waarbij je nieuwe stukken schrijft, oude delen herschrijft en bijschaaft. Je zal schrappen, schaven, schrijven en dat proces meerdere malen herhalen totdat je ruwe diamant glanst in het licht. En deze tips helpen je daar bij.

Vale gieren van DierenPark Amersfoort en Dierenrijk naar de Balkan

Wist je dat het niet goed gaat met de Europese gierenpopulatie? Green Balkans werkt samen met onder meer Nederlandse dierenparken om de vale gier te herintroduceren. Binnen dit kader zijn er gieren vanuit DierenPark Amersfoort en Dierenrijk naar Bulgarije vertrokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.