woensdag 17 november 2021

Sinterklaasnieuws: wat te doen in het Sinterklaasseizoen

HOERA! Sinterklaas is toch weer goed aangekomen in Nederland, met al zijn lieve Pieten. Zodra Sint er is, start het heerlijke feestseizoen. Kinderen zetten hun schoentje, zingen van ‘Sinterklaas Kapoentje!’. Ik sla aan het rijmen en dichten. En je ziet overal van die blije gezichten… Oeps… daar ga ik alweer. De Sinterklaastijd brengt ook weer leuke uitjes met zich mee, want Sint laat natuurlijk zoveel mogelijk in het land zijn neus zien op kinderboerderijen, in pretparkjes en speeltuinen. Check dus altijd de website van je favoriete uitje of Sinterklaas van plan is langs te komen. Voor vandaag heb ik wat leuke Sinterklaasnieuwtjes verzameld. Lees dus snel verder. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent

Helaas zijn de tickets al uitverkocht voor een bezoekje aan Sinterklaas in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Sinterklaas is heel blij dat hij de kinderen weer mag ontvangen in zijn tijdelijke optrekje in de Domstad. En de kinderen blijkbaar ook. Het leuke aan het Huis van Sinterklaas is dat er ieder jaar een ander thema centraal staat. Op een speelse manier worden hedendaagse tradities die zijn ontstaan uit Sinterklaaslegendes uitgelegd. Dit jaar staan de graanwonderen die Sint Nicolaas heeft verricht centraal, samen met waarom wij dus taaitaai, pepernoten en speculaaskoekjes eten in deze periode. Wil je toch nog meegenieten van dit uitje? Kijk dan eens op de website van het Catharijneconvent. Hier zijn namelijk ook kleurplaten te vinden getekend door Charlotte Dermatons. Je kent haar vast van het populaire Alfabet boek met de Letterdief: Catharijneconvent.nl. (foto: Catharijneconvent, getekend door Charlotte Dermatons)

Cadeautjesmarkt bij Kempenmuseum De Acht Zaligheden

Alle Sinterklazen (en tevens Kerstmannen en -vrouwen) opgelet: ben je nog op zoek naar een tof cadeautje voor de feestmaand? Kom dan naar Kempenmuseum De Acht Zaligheden in Eersel op 28 november aanstaande. Het wordt leuk, gezellig, eigentijds en gaaf, aldus het museum. Je geniet er van ruim 30 kramen met originele, creatieve cadeautjes die je nergens anders kunt kopen. Ideaal dus als je op zoek bent naar een uniek cadeau. Verder kun je mee doen met een mindfull-workshop met stukjes chocolade georganiseerd door de Chocolademeisjes in het Poeliejoepark. Neem een beker Glühwein en klets samen bij bij de buitenhaarden en vuurkorven in de achtertuin. Ook zijn er vers gebakken broodjes, hete soep, pannenkoeken en warme chocolademelk! Tijdens het winkelen zingen we natuurlijk uit volle borst mee met zowel Sinterklaas- als Kerstliedjes. Hoe gezellig is dat. De markt vindt plaats op zondag 28 november van 11.00 uur tot 17.00 uur. Zorg dat je een coronatoegangsbewijs bij je hebt, scannen doen we bij de ingang. De entree is € 3,00 en kinderen van 12 jaar of jonger mogen gratis binnen. Voor meer informatie kijk je op Achtzaligheden.nl. (foto: Kempenmuseum De Acht Zaligheden)

Film De Club van Sinterklaas krijgt Gouden Award

Het is dé kinderfilm voor kinderen van alle leeftijden van het jaar: De Club van Sinterklaas. Al jaren genieten we met zijn allen van de doldwaze avonturen van deze Pietenbende. Dit jaar heet de film ‘De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje’ en het is al bezocht door 100.000 bioscoopbezoekers! Het Film festival heeft deze familiefilm van regisseur en scenarioschrijver Martijn Koevoets bekroond met de Gouden Film Award. Voor de filmreeks De Club van Sinterklaas is het de tiende keer op rij dat de films zijn bekroond met een Gouden Film Award. Testpiet verblijdde zanger Frans Duijts, die in de film te zien is als Franse bakker, met een feestelijk cadeau: de Gouden Film Award. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Het verhaal is wederom spannend. Het gaat over het jonge Pietje Fernando die op de gouden sleutel van Sinterklaas moet passen. Hij mist de boot! Zijn beste vriend Pony draaft hem naar Nederland, maar… komt hij nog op tijd voor Pakjesavond? De familiefilm is de hele Sinterklaasperiode te bezoeken in een bioscoop bij je in de buurt. Voor meer informatie (en Sinterklaaspret) kijk je op de website van De Club van Sinterklaas. (foto: Erik van Wegen)

SintAirways landt bij Luchtvaartmuseum Aviodrome

Sinterklaas reist niet alleen per stoomboot. Om alle pakjes en Pieten naar Nederland te vervoeren, reist Sint ook per vliegtuig. Ook dit jaar landt het vliegtuig van SintAirways weer op Luchtvaartmuseum Aviodrome. Op 20, 21, 27 en 28 november geniet je van SintAIRklaas in het oude Schipholgebouw van Aviodrome. Samen met Douanepiet gaan kinderen meehelpen met het sorteren van de aangekomen pakjes, kun je de route van bezorging met de Pietloten uitstippelen en nog veel meer. Wist je trouwens dat het vliegtuig van Sint vliegt op pepernotenolie? Meer weten? Kijk snel op Aviodrome.nl. (foto: Aviodrome)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.