donderdag 13 april 2017

De top 3 Leukste Uitjes van Noord-Holland

Niet te geloven, het is alweer de allerlaatste van de serie. Volgende week zal er nog een overzicht met alle artikelen verschijnen, maar niet voordat de top 3 van Noord-Holland behandeld is, zoals deze door de leden van de ANWB zijn gekozen en werden uitgereikt tijdens de Leukste Uitje van Nederland verkiezing. De top 3 is anders dan vorig jaar, maar de nummer 1 is hetzelfde gebleven. Twee van de drie uitjes heb ik al eens (of meerdere keren) bezocht de derde staat zeker nog op het lijstje. Ga je mee naar het mooie Noord-Holland? Want dit zijn de drie leukste uitjes van de provincie, volgens de leden van de ANWB.

1. Landgoed Hoenderdaell
Ook dit jaar weer de onbetwiste nummer 1: Landgoed Hoenderdaell. De plek waar je ringstaartmaki’s mag voeren, waar roofvogels hun kunsten vertonen en leeuwen en tijgers jagen in de jachtsimulator van Stichting Leeuw. Bekijk de bruine beren en hun kleintjes, bezoek de prachtige wolven en geniet van de vrolijke Lori’s. Het is een heerlijk park in Anna Paulowna. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Landgoed Hoenderdaell 2016)

2. Zuiderzeemuseum
Dit jaar op nummer 2 vinden we het Zuiderzeemuseum terug. Een prachtig openluchtmuseum waar je je echt terug in de tijd waant. Het authentieke vissersdorp, met onder meer een touwslager en gezellig café, ligt aan het water, want alles draait om het leven op zee. Kom spelen in de Waterwerken of wandel door het dorp. In het binnenmuseum zijn er nog verschillende boten te bezichtigen. Omdat alles draait om water ga je ook per boot naar het museum toe. Een prachtig museum waar daadwerkelijk de tijd even stil staat als je er bent. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries РZuiderzeemuseum)

Museum BroekerVeiling
De hekkensluiter van de top 3 is nog zo een Noord-Hollandse parel die een belangrijk deel van de Hollandse geschiedenis vertelt: Museum BroekerVeiling. Dit museum is gevestigd in een oude veilinghal, waar veilingmeesters goederen die per boot werden binnengebracht aan de man brachten. Sterker nog BroekerVeiling is de enige doorvaarveiling ter wereld! Neem plaats in de oude banken en ervaar zelf hoe vroeger groente werden geveild. Je mag ook meebieden. Je kan er oud-Hollandse spelletjes doen, helpen in de moestuin en nog veel meer. Een leerzaam en leuk dagje uit voor jong en oud. (foto: Museum BroekerVeiling)


De winnaars van Noord-Holland samen met hoofddirecteur van de ANWB Frits van Bruggen en presentatrice Stella Goemans

Dagje uit met ANWB-ledenkorting
De top 3 van Noord-Holland en vele andere Noord-Hollandse (en Nederlandse) dagjes uit zijn ook terug te vinden op de website LandvanANWB.nl. Als ANWB lid profiteer je er vaak van leuke acties en kortingen. Kun je nog vaker een dagje uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.