vrijdag 7 april 2017

Bijzondere musea over camera’s, Rien Poortvliet en theepotjes

Nederland kent heel veel verschillende musea. Grote musea zoals het Rijksmuseum, Centraal Museum of Teylers Museum bijvoorbeeld. Maar er zijn uiteraard nog veel meer musea in Nederland. Sommigen daarvan zijn wel eens genomineerd geweest voor het Leukste Uitje van Nederland, anderen kom je wel eens tegen tijdens een vakantie in een andere stad. Heb je eens zin in een ander soort uitje, dan zijn deze musea misschien wel heel geschikt voor jou. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Het Cameramuseum – Zierikzee
Eigenlijk een must see als je van fotograferen houdt en geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de fotografie is het Cameramuseum in Zierikzee. Het museum was dit jaar genomineerd als Leukste Uitje van de provincie Zeeland. In het museum ontdek je de geschiedenis aan de hand van donkere kamers, oude camera’s, een fotostudio en veel meer. Het pand heeft drie verdiepingen vol verhalen en beelden. En je kan – op afspraak – vanaf twee personen op de foto in Zeeuwse klederdracht. Leer fotografie eens van een heel andere kant kennen in het gezellige Cameramuseum. (foto: Cameramuseum)

Theepottenmuseum – Swartboek
Een verzameling van meer dan 2000 theepotten… dat vraagt om een museum. Het Theepottenmuseum in het Limburgse Swartbroek geeft theeliefhebbers een kijkje in hun uitgebreide verzameling. Van bijzondere Kerstpotjes tot dierentheepotjes en alles wat er tussenzit. Het museum is open op vrijdag en zaterdag – en in het hoogseizoen ook op zondag – met gratis entree. Wil je op een ander moment komen kijken? Dat kan met groepen vanaf 6 personen. Voor € 5 per persoon krijg je er een kopje koffie, thee en een lekkere appelpunt bij. Het Theepottenmuseum werd overigens in 2013 uitgeroepen tot het Leukste Uitje van Limburg door de leden van de ANWB. (foto: Theepottenmuseum)

Rien Poortvliet Museum – Korendijk
Het thema van ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn vorig jaar was de wereld van Rien Poortvliet. Deze boswachter, tekenaar, natuurliefhebber en schilder werd beroemd om zijn dierentekeningen en de wereld van David de Kabouter. In het Rien Poortvliet Museum kun je deze schilderijen en tekeningen van Rien bewonderen. Naast de vaste collectie worden er geregeld gethematiseerde tentoonstellingen gehouden met de werken van Rien. Op de Kabouterzolder kunnen kinderen lekker spelen en de wereld van David de Kabouter ontdekken. (foto: Rien Poortvliet Museum)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.