maandag 10 april 2017

De Beste Uitjes van Nederland 2017

Er zijn verschillende verkiezingen in Nederland waarbij de leukste, beste, meest gezellige of anders gecategoriseerde uitjes bijvoorbeeld worden gekozen. De Leukste Uitjes worden gekozen door de leden van de ANWB. De Zoover Awards door bezoekers van de Zoover website en de Beste Uitjes van Nederland worden gekozen door de bezoekers van Beste-Uitje.nl. Onlangs zijn deze uitjes in diverse categorieën uitgereikt, waarbij echt alle uitjes bekeken worden. Er zijn winnaars op landelijk niveau en winnaars op provinciaal niveau. En… er wordt onderscheid gemaakt tussen winnaars op basis van de meeste stemmen én de hoogste beoordeling. Dat levert een lijst op met een bont gezelschap aan heel leuke uitjes. En nu het mooie weer er wederom is, gaan we er graag allemaal op uit. (foto: Beste-Uitje.nl)

Landelijke winnaars per categorie
Iedere categorie kent twee winnaars. De eerste winnaar is degene met de meeste stemmen, de tweede achter de categorie had de hoogste waardering gekregen van het publiek.
Attractiepark: Efteling & Megapret Familiepretpark
Bioscopen: Calypso Theater & Cinemajestic
Dierentuinen: Burgers Zoo & Stichting Leeuw
Indoor zwembaden: Subtropisch zwemparadijs Preston Palace & Zwembad de Bildste Slag
Musea & cultuur: Theater Het Kruispunt & Grolsch Brouwerij Tour
Speeltuinen in- & outdoor: De Voltage & Speeltuin Beerta
Sportief & Actief: Kinderboerderij Dondertman Holten & Adventurepark Wadden
Wellness: Thermen Bussloo & Sauna Cleopatra

Provincie winnaars
Uiteraard zijn er ook per provincie nog winnaars gekozen. Deze kun je allemaal vinden op de website Beste-Uitje.nl. In deze lijst met provincie winnaars zie je ook de landelijke winnaars terug. Dat is wel zo makkelijk zoeken als je een dagje uit wilt gaan. Bovendien kun je via de website ook naar de UitjeKrant surfen om de Beste Uitjes met korting te kunnen bezoeken.

Initiatief van De Persgroep
De verkiezing van Beste Uitje van Nederland is in het leven geroepen van De Persgroep. Hieronder vallen landelijke dagbladen met een regionaal karakter, zoals het AD, BN de Stem en Eindhovens Dagblad (onder vele anderen). De lezers (zowel online als offline) van deze kranten deden massaal mee om te bepalen welke uitjes van Nederland volgens hen nu het beste zijn. Uiteraard zijn in deze media ook meer artikelen te lezen over de verschillende uitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.