maandag 24 april 2017

Eropuit in de Meivakantie

Het is Meivakantie! Hoewel het deze week nog April is, genieten heel veel schoolkinderen lekker van een of twee weekjes vrij. Uiteraard vieren we deze week met zijn allen Koningsdag en volgende week staan Dodenherdenking en Bevrijdingsdag nog op de algemene kalender. Maar er is vast nog wel ruimte op die kalender voor een dagje uit (of twee). Er is veel te doen in de vakantie. Zoveel dat ik dat helaas niet allemaal in één artikel kan meenemen. Daarom een greep uit de vele uitjes, met eventueel links naar eerdere reportages. Wat je ook gaat doen deze vakantie, ik wens je vast heel veel plezier! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries - Keukenhof, april 2017)

Zin om Nederland op haar mooist te zien? De lente vormt daar de perfecte gelegenheid voor. Ga eens naar Keukenhof in Lisse en de omringende bloembollenvelden die nu nog in bloei staan of bezoek Nationaal Park de Hoge Veluwe en ontdek het wilde leven van Nederland.

Foto’s: De Keukenhof, Berry de Nijs/Writing Berries & NP de Hoge Veluwe
Lees meer: Keukenhof 2017: genieten van Dutch Design & bloemenpracht

Heb je zin in een bijzondere tentoonstelling? Dan kun je in Garderen genieten van ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. Het thema dit jaar is Eropuit in Nederland. Of wordt het toch een magische dagje Harry Potter The Exhibition in de Cinemec te Utrecht?

Foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries
Geniet alvast van: ’t Veluws Zandsculpturenfestijn 2017 en Ontdek de Magische Wereld van Harry Potter.

Is het tijd voor een actief dagje uit tussen de dieren? Stap dan tot en met 2 juli in de Apenkooi van Burgers Zoo in Arnhem. Dit is de grootste Apenkooi om in te spelen van heel Nederland! Ben je nog niet uitgespeeld, geklommen of gerend? DierenPark Amersfoort biedt je traditiegetrouw in de Meivakantie twee weken lang vol plezier en spelletjes met de DierenUITdagen. Is papa sterker? Rent je kind het snelst van iedereen? Verrast oma je met haar kunsten? Je komt het te weten in het dierenpark.

Foto’s: Burgers Zoo & DierenPark Amersfoort, Berry de Nijs/Writing Berries

Telekids bouwt deze hele Meivakantie een feestje in Plopsa Indoor Coevorden. In deze grote binnenspeeltuin kom je alle vriendjes van Studio 100 tegen en wordt er een feestje gebouwd met de RTL-Telekids Live show. Nog meer binnenplezier beleef je bij De Orchideeënhoeve. In de tropische kassen geniet je van prachtige bloemen, vrolijke Lori’s, gekke aapjes, prachtige vlinders en coole reptielen en insecten. In het vernieuwde Jungle theater ga je mee op reis door de dierenwereld en kom je wel heel dichtbij spannende dieren.

Foto’s: Plopsa Indoor Coevorden & De Orchideeënhoeve, Berry de Nijs/Writing Berries

Een dierentuin van Playmobil? Ja dat lees je goed. De gehele meivakantie geniet je in Diergaarde Blijdorp van de Playmobil weken. Ga dan meteen op kraamvisite bij het neushoorntje. Of heb je misschien zin om de oertijd in te duiken bij Kasteelpark Born? Maak kennis met dino’s, graaf zelf botten op of doe als de oertijdbewoners en maak zelf een grottekening.

Foto’s: Diergaarde Blijdorp & Kasteelpark Born

Museumbezoek saai? Niet als je naar Kempenmuseum De Achtzaligheden gaat in de vakantie. Op 3 mei is er een speciale Boerderijdag in het museum voor kinderen. De middag start om half 2 en er worden allerlei leuke boerenactiviteiten georganiseerd. Zoals letterlijk op eieren lopen! Of kom naar Museum Volkenkunde en geniet van de tentoonstelling COOL JAPAN. Hello Kitty, anime, robots… alles uit de Japanse popcultuur komt voorbij. In het weekend van 29 en 30 april zijn er ook veel leuke workshops en activiteiten.

Foto’s: Kempenmuseum de Achtzaligheden & Museum Volkenkunde

Uiteraard worden er nog veel meer leuke activiteiten georganiseerd in de diverse musea, pretparken en dierentuinen in Nederland. Kijk daarom eens op de website van je favoriete uitjes en plan een leuk dagje weg met het hele gezin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.