dinsdag 11 april 2017

Bloemen voor de Paus gezegend en vertrokken van Keukenhof

Op Eerste Paasdag mag ik altijd graag even de televisie aanzetten om de Paus het Urbi et Orbi (de Paaszegen) uit te horen spreken. Meestal sluit hij af met: ‘Bedankt voor de bloemen.’ Het Sint Pieterplein is namelijk altijd opgesierd met prachtige snijbloemen uit Nederland, verwerkt in de meest mooie bloemstukken. Deze bloemen zijn vandaag onderweg gegaan vanuit Keukenhof naar het Vaticaan. Maar voordat ze vertrokken, werden ze met een gebed gezegend door Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam. Ook zegende hij vanmorgen de chauffeurs die de bloemenpracht naar Rome rijden. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Uitgezwaaid
Na een prachtig gebed en zegening werden de laatste van de 35.000 bloembollen op de vrachtwagen gereden om samen met Paul Deckers, hoofdarrangeur van Urbi et Orbi Sint-Pietersplein, en tientallen kwekers uitgezwaaid te worden door pers, medewerkers van Keukenhof en natuurlijk een groot publiek belangstellenden van verschillende nationaliteiten. Zondag ga ik dus zeker kijken naar de Paaszegen van de Paus, want ik wil graag zien of de bontgekleurde bloemenzee goed is aangekomen.


Dutch Design in het Beatrixpaviljoen
Na de zegening ben ik nog een kijkje gaan nemen in het gisteren weer voor publiek geopende Beatrixpaviljoen achterop het landgoed. Het lijkt daar wel een sprookje met een prachtige bonte kleurenpracht van orchideeën. Kleine bloemen, grote bloemen en bijzondere kleuren komen hier bij elkaar in het paviljoen. Opgeluisterd door bijzondere kunststukken en ander design van Nederlandse topontwerpers. Zo staan er vijf paspoppen in prachtige witte ensembles van Ronald Kolk tussen witte orchideeën, vind je er een kubusbank omringd door gele bloemen en andere prachtige designs. Neem ook zeker een foto bij het water en de zwevende harten vol orchideeën!


Rob’s Galerij tuin
In de Keukenhof kun je heel veel inspiratie op doen voor het inrichten van je eigen tuin. Afgelopen zaterdag was bij Rob’s Grote Tuinverbouwing te zien hoe Rob een mooie, kleine galerijtuin aanlegde in de Keukenhof. De tuin is versierd met een stenenbank, kleine galerij, verschillende kunstwerken, een prachtige waterval en… lente bloemen in een bonte kleurenpracht. Een must see als je in de Keukenhof bent. Rob's tuin bevindt zich vlakbij de Mondriaan/Rietveld tuin bij de speeltuin en het picknickveld achter het Willem-Alexander Paviljoen.


De Keukenhof is dagelijks geopend van 8:00 uur tot 19:30 uur en is nog geopend tot en met 21 mei aanstaande.
Meer foto's van vandaag verschijnen in de map Keukenhof 2017 op Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.