dinsdag 18 april 2017

Pandamania: Ze zijn er!

Heel dierentuinliefhebbend Nederland zat vorige week woensdag aan de buis gekluisterd. De Panda’s kwamen naar Nederland! Na een lange vlucht vanuit China sloegen we een zucht van verlichting: ‘Ze zijn er!’ Wu Wen en Xing Ya werden na een korte inspectie en een persmoment snel overgebracht naar Ouwhand’s Dierenpark in Rhenen waar ze nog niet te zien zijn voor publiek.
(foto’s: Ouwehand’s Dierenpark)

Quarantaine
De reuzenpanda’s gaan namelijk eerst een paar weken in quarantaine. Deze periode wordt gebruikt om te zien of de beren het een beetje naar hun zin hebben in Nederland en in hun nieuwe verblijven. Na de eerste nachten verscheen de Pandanieuwsbrief van Ouwehand al snel met goed nieuws: Xing Ya en Wu Wen maken het goed. Ze hebben een paar rustige eerste nachten gehad, zo luidt de nieuwsbrief. Ook zijn ze al volop hun binnenverblijven aan het verkennen.

Twee ruime verblijven
Wist je dat reuzenpanda’s solitaire dieren zijn? Dat houdt in dat ze graag op zichzelf wonen, zonder een maatje. Wu Wen en Xing Ya hebben daarom ieder een eigen nachtverblijf, binnenverblijf en straks ook buitenverblijf. Het vrouwtje is slechts drie dagen per jaar vruchtbaar en dan zullen de twee elkaar hopelijk opzoeken.

Te zien voor publiek
Wanneer de beide pandaberen voor het publiek te zien zullen gaan zijn, is nog niet bekend. Ondertussen heerst er in heel Rhenen (en er buiten ook) Pandamania. Zo zijn er pandagebakjes en chocolaatjes met Pandagezichtjes verkrijgbaar bij de bakker van Woerkom, hangen er slingers en is de winkel in het dierenpark gevuld met pandaknuffels. Ik kan ook niet wachten tot de panda’s naar buiten komen, want ja… ik heb ook pandakoorts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.