donderdag 6 april 2017

De top 3 Leukste Uitjes van Zuid-Holland

Een van de weinige provincies die in het zonnetje werden gezet tijdens de prijsuitreiking van het Leukste Uitje van Nederland waarvan de hele top 3 totaal anders is ten opzichte van vorig jaar is de top 3 van Zuid-Holland. Geen enkel uitje van vorig jaar heeft dit jaar de top 3 gehaald. De nieuwe top 3 bestaat uit weer heel leuke, verrassende uitjes. Toevallig bevinden al deze uitjes zich dit keer allemaal in het altijd gezellige en veelzijdige Rotterdam.

1. Mariniers Museum
De onbetwiste nummer 1 volgens de leden van de ANWB is het Mariniers Museum. Een museum waar je niet alleen meer leert over het militaire leven van de Mariniers, maar ook een stormbaan mag bedwingen of spannende speurtochten mag doen. Er zijn zelfs bootcamps op Mariniersniveau om te volgen. Bij Restaurant Mooii (partner van het museum) kun je terecht voor een hapje en een drankje. Het Mariniers Museum is een van de vier Defensiemusea in Nederland, waaronder het Nationaal Militair Museum dat bij het Leukste Uitje van Utrecht in de prijzen viel. (foto: Mariniers Museum)

2. Futureland
De nummer 2 van Zuid-Holland is het bezoekerscentrum Futureland, op het eiland van de Tweede Maasvlakte. In de grote loods is een interactieve maquette te vinden van de Tweede Maasvlakte, maar ook een spectaculair uitzicht op de bouw van de nieuwe haven van Rotterdam. Er worden geregeld leuke activiteiten georganiseerd waar klein en groot aan kunnen deelnemen. Ga bijvoorbeeld op fossielenexpeditie of ontdek hoe een nieuw stukje Nederland wordt aangelegd op het water. Maak eens een rondvaart of geniet van een heerlijke lunch. Het kan allemaal bij Futureland. (foto: Futureland)

3. Mini World Rotterdam
De nummer 3 van Zuid-Holland – ook in Rotterdam – laat misschien wel de stad in het klein zien, maar is zeker geen kleintje als het gaat om dagjes uit: Mini World Rotterdam. Ontdek Blijdorp, het station, de Kuip, de havens en nog veel meer bezienswaardigheden van Rotterdam in het klein. Alles is helemaal op schaal nagemaakt. Naast iconen zoals de Kubuswoningen zijn er natuurlijk ook oude, historische gebouwen in Mini World Rotterdam te bewonderen. De details zijn echt geweldig. Mini World is overigens jarig en bestaat dit jaar precies 10 jaar. Je kijkt je ogen uit! (foto: Mini World Rotterdam)


De Zuid-Hollandse winnaars met Stella Goemans en Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB (foto: ANWB)

Dagje Zuid-Holland, met korting
De top 3 Leukste Uitjes van Zuid-Holland en natuurlijk alle andere leuke uitjes van deze provincie vind je uiteraard ook op de website LandvanANWB.nl. Voordat je naar Zuid-Holland gaat kun je als ANWB lid van leuke kortingen profiteren op de dagjes uit. Overigens geldt dat ook voor heel veel andere uitjes in Nederland. Dat wordt extra genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.