maandag 28 december 2015

Oud & Nieuw tradities: Goede Voornemens

Nog een paar dagen en dan vieren we alweer Oud & Nieuw. Dan zeggen we 2015 weer vaarwel en kijken we terug op alle hoogte- en soms ook dieptepunten die het jaar ons gegeven heeft. Het is ook het moment om naar de toekomst te kijken. Er ligt immers weer een heel jaar voor ons waarin we weer op avontuur kunnen gaan. Oud & Nieuw is echt een evaluatiepunt geworden. Massaal stellen we ons die ene vraag: ‘Wat was er mooi aan het vorige jaar en wat wil ik het komende jaar gaan verbeteren?’ En dat wat we willen verbeteren formuleren we als Goede Voornemens. (foto: Morgan Sessions)


Gezonder leven
Veel goede voornemens hebben te maken met het verbeteren van de levensstijl. Na de heerlijke feestdagen mag het allemaal wel weer wat minder. Minder eten, minder roken, stoppen met roken, meer sporten en afvallen zijn toch wel de meest gehoorde goede voornemens. Hiermee wordt er op 1 januari een start gemaakt naar een beter leven.

Beter leven
Niet alleen gezonder leven, maar ook beter leven is een veelgehoord goed voornemen. Bijvoorbeeld om je minder te laten beïnvloeden door anderen, een opleiding te gaan volgen of meer tijd vrij te maken voor familie en vrienden. Waar het bij de eerder genoemde voornemens om het lichaam gaat, gaat het hier eigenlijk om een verbetering van de geest.

Hou het reëel
Volgende week maandag kun je hier meer lezen over goede voornemens en hoe je deze het beste kunt inpassen in je dagelijks leven, zodat je ook je voornemens kunt volbrengen. Hier alvast een tip: hou het reëel. Neem je niet voor om ineens 7 dagen in de week te gaan sporten, want dat hou je op den duur niet vol. Maak eens een stappenplan met kleine doelen en zorg vooral dat het voornemen je leven niet beheerst. Dan hou je het langer vol en zal je je doelen veel gemakkelijker bereiken.

Mijn goede voornemens?
Ik maak eigenlijk niet zoveel goede voornemens, maar als ik er dan wel eentje moet maken dan is het een heel simpele: net zo veel plezier maken als afgelopen jaar. En met mijn werk, website, familie en vrienden moet dat toch zeker gaan lukken!

Meer Oud & Nieuw tradities

Proost op het nieuwe jaar
met ChampagneOud & Nieuw:
oliebollenKnallend en kleurrijk
het Nieuwjaar in

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.