woensdag 30 december 2015

Leuke uitjes voor het Nieuwe Jaar

Het jaar is bijna voorbij en het wordt tijd om vooruit te kijken. Na alle feestelijkheden in dierentuinen, pretparken en musea tijdens de Kerstvakantie staat het ‘saaie’ januari weer op ons te wachten. Saai tussen aanhalingstekens, want er valt volgende maand echt wel genoeg te doen. Een drietal leuke uitjes die je vanaf januari kunt beleven zet ik hier op een rij. Zo maak je van januari ook een bijzondere maand. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Stille Abstractie in De Acht Zaligheden
Hou je van kunst? Bezoek dan van 9 januari tot en met 7 februari 2016 Kempenmuseum De Acht Zaligheden in Eersel. Hier kun je namelijk genieten van de kunstwerken van de broers Jac en Cor Hakkens. Jac schildert realistisch, Cor abstract. Tijdens de tentoonstelling Stille Abstractie leer je dat de op het eerste gezicht zeer verschillende kunstwerken toch meer overeenkomsten hebben dan je zou denken. De ingetogen werken met het leven als inspiratiebron zullen snel je hart sneller laten kloppen.


Werken van Cor Hakkens & Jac Hakkens (foto’s: Kempenmuseum De Acht Zaligheden)

Feest van licht in Safaripark Beekse Bergen
Vorig jaar streek China Light neer in Burgers’ Zoo en sinds deze Kerstvakantie is Safaripark Beekse Bergen aan de beurt voor een prachtig lichtspektakel. Het Afrikaanse gethematiseerde dierenpark in Hilvarenbeek biedt uiteraard het decor voor Africa By Light. De lampionnen hebben allemaal een bijzonder thema, namelijk Afrika. Giraffen, leeuwen, dansende bewoners en nijlpaarden in het water… tijdens deze wandeltocht kijk je je ogen uit. Afrika by Light is nog te zien tot en met 17 januari 2016. (foto’s: Safaripark Beekse Bergen)Nieuwjaarstoost met warme chocomelk
Het is een mooie traditie om het nieuwe jaar mee te beginnen: lekker de natuur in en nog eens gratis warme chocomelk van Tony’s Chocolonely krijgen ook. Op 3 januari 2016 staan verschillende boswachters van Natuurmonumenten klaar met deze heerlijke chocolademelk om het nieuwe jaar in te luiden. Alle locaties voor deze chocoladetoost vind je op de speciale locatiewebsite van Natuurmonumenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.