donderdag 17 december 2015

Kerstuitjes: Twinkelende lichtjes & sfeervolle parken

Marshmallows roosteren boven een kampvuur, twinkelende lichtjes in de bomen en overal kunstsneeuw voor als het echte witte dekentje niet wil vallen… de dierenparken en pretparken van Nederland en België hullen zich weer helemaal in kerstsfeer. Met gezellige winteropenstellingen tot in de avonduren. Tijdens deze speciale tijd van het jaar worden er vaak ook leuke rondleidingen en andere activiteiten georganiseerd. Omdat het best wel veel parken betreft maak ik hier een verkort overzicht met zoveel mogelijk uitjes. Mis je een uitje? Kijk dan vooral op de website van je favoriete pretpark, museum of dierentuin en ontdek de leukste activiteiten voor de Kerstvakantie. Ook voor tickets en andere informatie verwijs ik je graag door naar de websites genoemd in het onderstaande artikel. Fijne Kerstvakantie alvast! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Dierenrijk 2014)


Winter in de dierentuin
De verschillende dierenparken pakken echt uit deze Kerstvakantie. Een paar hoogtepunten:

In DierenPark Amersfoort ga je genieten van een sfeervolle kerst in Dickensstijl. Compleet met zangkoren, ruim drie kilometer aan verlichting in de bomen en een ritje maken in de Winterkoets. En vergeet niet om lekker marshmallows boven het kampvuur te roosteren. De winteravonden zijn van 27 tot en met 30 december. Het park is dan tot 8 uur ’s avonds geopend. Voor de openstelling kun je speciale tickets kopen. Abonneehouders mogen uiteraard gratis de Winteravonden bezoeken.
(foto: DierenPark Amersfoort)

Welkom in Ouwehands Winterland! Tijdens de gehele Kerstvakantie wordt Ouwehands Dierenpark omgetoverd tot een waar winterwonderland. Compleet met sneeuw, een Bamboo Bill Winterspektakel en heel veel lichtjes. Er zijn ook verschillende leuke activiteiten, zoals de Winterexpeditie. Uiteraard ontbreken de kraampjes met winterse lekkernijen wederom niet en warm jezelf aan de kampvuren. Ouwehands Dierenpark is ook tijdens de Kerstdagen open. Check uiteraard voor alle openingstijden de website.
(foto: Ouwehands Dierenpark)

Zin in een spetterend dagje uit in Winterse sferen? Vanaf zaterdag kun je ook weer terecht voor een dolfijne winterdag in Dolfinarium. Geniet van het sfeervol versierde park vol kerstbomen en lichtjes en natuurlijk van de dieren. Kun je niet genoeg krijgen van dolfijnen? Reis dan eens naar het Boudewijn Seapark in Brugge en geniet van de Nocturne AquaShow. Een speciale show alleen voor de Winteravonden. De show is te zien tijdens de Kerstvakantie (behalve op de beide Kerstdagen, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag) en start om half 6. Het duurt ongeveer een uur. Dat wordt genieten.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Dolfinarium 2014)

Wil je de kou een beetje ontvluchten dan kun je naar de jaarlijkse Pasar Malam in de Bush van Burgers Zoo. Tijdens deze gezellige Indonesische avondmarkt kun je genieten van lekker eten, leuke kraampjes vol hebbedingetjes en een speciale rondleiding door de Ocean. De avondmarkt is geopend tot en met 8 uur ’s avonds op 19 t/m 23 december, 27 t/m 30 december en 2 en 3 januari. Voor de Pasar Malam kun je speciale avondtickets kopen.
(foto Gert Janssen / Vidiphoto)

Ook de Orchideeënhoeve zal tijdens de Kerstvakantie sprookjesachtig verlicht zijn dankzij 10 kilometer aan lampjes. Tot en met 23 december kun je genieten van een gezellige kerstmarkt en tot en met 26 december kun je kerstwandelingen door de tropische kassen maken. Geniet van de Pura Vida schatten op de route, doe mee met een workshop of geniet van livemuziek. Het echte Kerstgevoel krijg je in de Orchideeënhoeve.
(foto: de Orchideeënhoeve)

Winter in de pretparken
Natuurlijk zijn de pretparken ook weer helemaal omgetoverd tot een Winterwonderland. Twee bekende pakken zeker weer uit komende winter en kerstperiode.

Het is eigenlijk een begrip: de Winterefteling. Schaatsen in een grote hal, een winterwonderspeelparadijs, langlaufen en het hele park is verlicht als een sprookje. Je kunt zomaar Sprookjesbosbewoners tegenkomen in het park, er wordt gezongen en alles is aangekleed met kunstsneeuw en kampvuren. Je zal je ogen uitkijken, want ook Roodkapje en de Boze Wolf hebben zich aangekleed voor de winter. Het is overigens ook mogelijk om Oud & Nieuw in de Efteling te vieren. Check hiervoor de website.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Winterefteling 2012)

Plopperdeplop! Het wordt een reuzegezellige Kerstvakantie in de Plopsa parken. Of je nu naar Plopsa Aqua gaat – het zwemparadijs bij Plopsa De Panne – of naar Plopsa De Panne en Plopsa Indoor Hasselt gaat het is er echt één groot winters feest. Uiteraard zijn de parken in een kerstkleedje gestoken, compleet met lichtjes en kunstsneeuw. Kabouter Klus is de gastheer van Plopsa Indoor Hasselt en hij neemt je mee naar de Bumba Magic show of begroet samen met de kinderen de Kerstman. En in Plopsa De Panne ga je aan het einde van de dag genieten van de feeërieke Winter Parade. Dat is pret voor klein en groot.
(foto: Plopsa)

En ook...
Ook gezellig: een dagje Berkenhof’s Tropical Zoo of Ecomare. Het Texelse opvangcentrum verkoopt combinatiekaartjes voor Ecomare en Kaap Skil: de KerstKortingsKaart. Tijdens een Kerstuitje uitwaaien op het eiland kun je met korting naar beide plekken. Of ga swingen in het Afrikamuseum tijdens Rhythm & Roots. En tot slot: de Kerstvakantie (tot en met oudjaarsdag) is de laatste mogelijkheid om Dierenpark Emmen te bezoeken.
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Ecomare 2015)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.