zaterdag 19 december 2015

Boudewijn Seapark presenteert:
ontroerende & vrolijke Kerstshow

Gisteravond was de Première van de Nocturne Aquashow in een sfeervol ingericht Boudewijn Seapark. Nerveuze kindjes stonden met hun ouders al te wachten voor de vrolijk verlichtte poort van het park. Het was voor velen dan ook al na of tegen hun bedtijd, maar ze waren nog buiten, want ze gingen de avondshow bezoeken in het Dolfinarium aldaar. Normaal start de show om half 6 en duurt ongeveer een uur, maar gisteravond begon het allemaal een half uurtje eerder. Het beloofde een mooi spektakel te worden voor jong en oud, waarbij de problematiek van de vervuiling in de wereldzeeën zeker niet geschuwd werd. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

De Fabriek
De nieuwe voorstelling heet De Fabriek en gaat over een fabrieksdirecteur, een professor en zijn twee assistenten en natuurlijk de dolfijnen en zelfs zeeleeuwen. Het verhaal is spannend, entertainend en vooral educatief. Want deze fabrieksdirecteur neemt het niet zo nauw met de vervuiling. Gelukkig is de professor daar om de directeur te stoppen. Hiervoor wordt alles uit de kast gehaald. Prachtige lichteffecten, ontroerende filmpjes en mooie muziek. Zou het de professor lukken de directeur te overtuigen de fabriek te sluiten? Je ziet het in Nocturne AquaShow.Vaste elementen
Wie wel eens een show of presentatie in Boudewijn Seapark heeft meegemaakt weet dat educatie en onderzoek een groot onderdeel vormt van het park. Tijdens de gewone shows wordt er veel aandacht besteedt aan het uitleggen van hoe de dieren ademen, zwemmen, maar ook kleintjes krijgen. Ook in deze show komt dit allemaal aan bod, dit keer niet aan de hand van de gewone instructieborden, maar dankzij prachtige foto’s en afbeeldingen op het projectiescherm. Een ander vast element is het in het publiek gooien van ballen. Tijdens de show is het vervuiling die de dolfijnen vakkundig met hun staarten het bad uitslaan. Een feest voor alle kinderen.De kleintjes
In de Nieuws uit de Natuur artikelen van 4 september 2015 en 14 oktober 2015 kon je lezen dat het park was verblijd met de geboortes van twee kalfjes. Inmiddels zijn de kalfjes voor het grote publiek te zien in het bassin. Tijdens de show zwemmen ze lekker met de mama’s mee en af en toe proberen ze ook wel een sprongetje te wagen als ze daar zin in hebben. Tijdens het educatieve verhaal over dolfijnen en het prachtige filmpje over het park worden er beelden getoond van de geboortes van deze kalfjes. Inclusief de echo van een van de kleintjes.

Boudewijn Seapark Brugge
Je vindt het Boudewijn Seapark in Brugge aan de Alfons de Baeckestraat nummer 12. De Nocturne Aquashow begint iedere dag tijdens de kerstvakantie om half 6 ’s avonds. Alleen op beide Kerstdagen en Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag is er geen show. Bobo’s Indoor Speelparadijs en de IJspiste zijn overdag geopend. Zo kun je er een complete dol fijne dag van maken. Tickets koop je online via BoudewijnSeapark.be.