zaterdag 30 september 2023

Writing Berries Maandoverzicht September 2023

Het is alweer 30 september! De maand is omgevlogen. Het begon natuurlijk met mijn verjaardag en eindigt vandaag met een heerlijk vooruitzicht op de herfst. Afgelopen maand vierde ik ook vakantie in eigen land en bezocht weer eens wat dierenparken. Heerlijk toch. September is echt zo een heerlijke overgangsmaand van nazomeren en uitkijken naar de herfst. De eerste pompoensoep is alweer gemaakt en ja… mijn eerste pumpkin spice lattes heb ik ook al heerlijk opgedronken. Oktober wordt weer een volle maand voor uitjes liefhebbers. Verschillende thema’s komen daar zeker in voorbij. Maar dat is voor volgende maand. Vandaag kijken we nog eventjes terug op de artikelen van september. (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

🌞 Nog niet voorbij die mooie zomer

September is de maand waarop schoolgaande kinderen, tieners en jongvolwassenen weer naar school gaan en volwassenen na de zomervakantie weer het werk op gaan pakken. Maar dat wil niet zeggen dat de zomer voorbij is en je meteen niet meer hoeft te genieten! Ga lekker nazomeren (of straks genieten van de herfst) met verschillende uitjes.

9 & 10 september: Open Monumentendagen

Ben jij naar de Open Monumentendagen geweest dit jaar? Het was een groot succes, aldus de organisatie. Met heel veel monumenten waar je zomaar (gratis) een kijkje kon nemen en mee kon doen met leuke activiteiten. Open Monumentendagen gemist? In dit artikel vind je een link naar de website, zodat je je alvast op volgend jaar kan voorbereiden.

Uitgelicht 55 jaar Beekse Bergen

Hieperderpiep Hoera! Beekse Bergen viert dit jaar haar 55ste verjaardag. Het park begon ooit als alleen leeuwenpark, maar is inmiddels uitgegroeid tot een pareltje in Noord-Brabant waar je zowel met de auto als wandelend en met de boot van een safari kan genieten.

Dier van de Maand Regenbooglori

Als ik de mogelijkheid heb om ergens in een dierenpark regenbooglori’s te voeren, dan doe ik dat! Ik vind deze vogels zo heerlijk eigenwijs, al zijn ze super luidruchtig. Het levert ook altijd feestelijke foto’s op. Wil je weten waar deze vogels vandaan komen en waarom ze zo gemakkelijk nectar kunnen oplikken? Lees dan snel verder.

Hond Gezond Hondenmama

Ik ben een hondenmama. Jazeker wel. Al zeg ik tegen mijn hondje eerder: ‘Kom bij vrouwtje’. De term hondenmama of hondenpapa vind ik wel heel leuk. In deze Hond Gezond lees je waarom je je overigens best de vader of moeder van je hondenkind mag noemen.

Zeekoetje geboren in Burgers’ Zoo

O wat een heuglijk nieuws! Haal de andijvie met muisjes maar tevoorschijn, want er is een zeekoetje geboren in Burgers’ Zoo! Moeder en de kleine maken het goed en zwemmen vrolijk door het water van Burgers’ Mangrove. Dat wordt binnenkort op kraamvisite gaan!

Stadsbeeld Uil

Je zou maar op Basisschool De Uilenburcht zitten en iedere dag dit schitterende standbeeld kunnen zien! Uil staat namelijk voor een school. Het is immers het symbool voor wijsheid. Maar wie maakte dit beeld eigenlijk en hoe lang staat het er al? Dat lees je in Stadsbeeld.

Goed Doel International Rhino Foundation

De thuisbasis van deze stichting ligt in Texas, maar ze werken op alle plekken waar neushoorns hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld in India, maar ook in Afrika en andere landen waar deze prachtige dieren wonen. Dit doen zij onder meer met steun van donaties, zoals van het Nederlandse Stichting Wildlife.

Schrijfcoachtip: Blijven leren

Zelfs als je al jaren schrijft, is het aan te raden jezelf steeds weer opnieuw te bekwamen in je ambacht. Er zijn verschillende manieren om te blijven leren en jezelf te blijven verbeteren. Met deze tips kun je alvast weer vooruit.

Spellenmiddag Kasteelpark Born op 4 oktober

Woensdag is het dierendag en dat wordt op ludieke manier gevierd in Kasteelpark Born. Zo kun je lekker knutselen en spelletjes spelen. Vanaf 1 oktober kun je zelfs een toffe speurtocht doen rondom het thema van de Kinderboekenweek. (foto: Kasteelpark Born)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.