woensdag 6 september 2023

9 & 10 september: Open Monumenten dagen

Dit weekend is het weer zover: de Open Monumentendagen zijn er! En met het goede weer wat is voorspeld, is het ideaal om er eens op uit te gaan. Tijdens dit weekend openen er in Nederland ruim 5.000 monumenten hun deuren, zodat je er eens een kijkje kan nemen. Bovendien is het helemaal gratis! Het thema dit jaar is ‘Levend Erfgoed’ en dat wordt bij de verschillende geopende monumenten zeker belicht. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Levend Erfgoed: de monumenten die we doorgeven

Een fort, kasteel, kerk of molen is allemaal materieel erfgoed. Maar er is ook nog zoiets als levend erfgoed. Het is het erfgoed wat wij van generatie op generatie aan elkaar doorgeven. Het gaat hier vooral om culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die je van huis uit hebt meegekregen, een beetje aanpast en weer doorgeeft aan de volgende generatie. Daarom worden er tijdens de Open Monumentendagen allerlei rondleidingen, workshops en activiteiten georganiseerd die hierbij aansluiten.

Zoveel te zien!

Met ruim 5.000 monumenten die hun deuren openen aankomend weekend is het lastig om te kiezen wat je wil zien, doen en beleven. Daarom heeft Open Monumentendag een speciale websitepagina gemaakt waar je kan zoeken naar de leukste, tofste en meest toepasselijke uitjes. Zoek bij je in de buurt of op een van de andere criteria via OpenMonumentendag.nl. Je kan zelfs zoeken op activiteiten en of ze kindvriendelijk zijn of niet. Op deze pagina vind je ook waar de opening van dit culturele weekend zal plaatsvinden en vind je verschillende aanraders per provincie.

(foto: Open Monumentendag)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.