vrijdag 9 december 2022

Uitgelicht | Winter Efteling

Als de winter zijn intrede doet in Nederland, gebeurt er iets magisch in Efteling. Er ligt sneeuw, er staan cadeautjes en in de avond is het park prachtig verlicht. Er zijn vreugdevuren, zangkoren en ander entertainment. En ineens kan je langlaufen en sprookjesachtig schaatsen! En daar blijft het niet bij… De Winter Efteling is een begrip waar jong en oud intens van kan genieten. Er valt ook zoveel te zien, doen en beleven! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

En toen… was Efteling in de winter open

Hoewel de Winter Efteling voor velen een begrip is, is deze winterse opening niet vanzelfsprekend. In 1999 opende het magische winter wonderland voor het eerst haar deuren. Normaliter sloot Efteling na de herfstvakantie haar deuren om in de voorjaarsvakantie weer open te gaan. De Winter Efteling duurde 21 dagen. In eerste instantie was het een proef. Deze proef duurde drie jaar. In 2002 werd er in maart (dus na de editie van de Winter Efteling) besloten om de winterse openstelling te behouden. En zo werd er een nieuwe traditie geboren.

Sprookjesachtige winterse sferen

Het meest toffe aan de Winter Efteling is dat alles in het park in een winters jasje wordt gestoken. Zo draagt de Kleine Zeemeermin in het Sprookjesbos ineens een topje, heeft Vogel Rok een sjaal om (wie zou die gebreid hebben) en heeft Langnek oorwarmers op. Doordat het thema door het hele park heen is aangebracht en tot in de kleinste details is uitgevoerd – maar dat kan je aan Efteling wel toevertrouwen – is Winter Efteling zo een groot succes. Het is heel bijzonder om het park op deze manier te bezoeken.

Entertainment & winterse lekkernijen

Een winterse sprookjeswereld is niet compleet zonder bijpassend entertainment. Daarom zorgt het park voor zangkoren, dansers en toffe parkshows om zo de avonden nog meer luister bij te zetten. Daarnaast ontbreken de winterse lekkernijen ook zeker niet. Klassiekers als warme chocolademelk met slagroom, broodje UNOX (een van de sponsors van de winteropening) en snert is er te koop, evenals diverse koffiespecialiteiten en lekkere warme broodjes.

Schaatsen & langlaufen

De Warme Winter Weide bevat ieder jaar een sprookjesachtige schaatsbaan. Je kan gewoon schaatsen huren en lekker de baan op gaan. Er draait natuurlijk muziek, dus zwieren en pirouettes maken mogen gewoon. Normaal rij je er met een autootje rond, maar nu ligt er aan de vijver een echte langlaufbaan. Haal een paar lange latten en wandel een rondje over de sneeuwbaan. En vergeet niet om je heen te kijken, want langs de baan is er van alles te zien. Alle attracties zijn uiteraard geopend, ook de buitenachtbanen, zolang het weer het toelaat. Want je weet maar nooit of Vrouw Holle nog eens extra met haar beddengoed schudt om het te laten sneeuwen…

Informatie

Wil je genieten van Winter Efteling? Van midden november tot en met begin maart heeft Koning Winter het park in koude sferen gehuld. Voor tickets, openingstijden en meer informatie kijk je op Efteling.com. Koop je tickets online en reserveer meteen een tijd van aankomst. Dan kun je snel genieten van Winter Efteling!

Het soort entertainment, opening van attracties en dergelijke zijn uiteraard onder voorbehoud. Voor alle actuele informatie kijk je dus op de website van Efteling zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.