vrijdag 30 december 2022

Writing Berries Maandoverzicht December 2022

O december wat was je weer een fijne maand! Vol feestelijke dagen, veel deadlines en… de griep. Jawel, de griep heeft mij uiteindelijk ook gevonden en zo ga ik hoestend en koortsig het nieuwe jaar in. Maar ach, dan hebben we dat maar weer gehad. Afgelopen maand was ik overigens van plan meer leuke nieuwtjes te delen, maar dat is helaas niet gelukt vanwege het vele werk wat op mijn pad kwam. Hierdoor is het maandoverzicht ook wederom een stukje korter dan je wellicht gewend bent, maar zeker de moeite waard om eens op je gemak terug te lezen! (foto’s, mits anders aangegeven: Berry de Nijs/Writing Berries)

Het is Pakjesavond!

Het is 5 december en dat betekent Pakjesavond! Een avond vol cadeautjes, gedichtjes en lekkers wat in een of andere hoek gestrooid zou kunnen worden. Ter gelegenheid van het avondje van Sinterklaas schreef ik een heel artikel geheel op rijm.

Uitgelicht | Winter Efteling

Een van de leukste uitjes, al zeg ik het zelf, is de Winter Efteling. Efteling is al een sprookje het hele jaar door, maar als de winterversiering erbij komt, dan waan ik mij echt in een sprookjesboek. Nu is deze speciale editie voor ons heel normaal, maar eigenlijk is de Winter Efteling er helemaal nog niet zo lang.

Dier van de Maand Rendier

Een dier wat echt past bij december is natuurlijk het rendier! Een arctische diersoort die we vooral heel goed kennen als de sleetrekkers van de Kerstman. Er zijn verschillende soorten rendieren en helaas gaat het niet zo goed met de soorten in het algemeen. Meer over het rendier lees je in de laatste Dier van de Maand van dit jaar.

Genieten van Light Nights in Ouwehands Dierenpark

Waan je in een sprookjesachtige onderwaterwereld en ontdek de mooiste lichtsculpturen in het park. Van een mega octopus bij de entree tot aan de mooiste waterdraken en alles wat er tussen zit. Het is een prachtig spektakel voor het hele gezin om van te genieten.

Hond Gezond Winterpret

De ijskoude dagen vol ijspret liggen alweer een tijdje achter ons, maar je weet nooit wat de winter nog voor ons in petto heeft. Ga je straks van de koude dagen genieten met je hond, zorg dan dat je goed op hem let in verband met onderkoeling. Deze en andere tips lees je in deze hond gezond.

Stadsbeeld Genesis

Sommige abstracte beelden trekken op een intrigerende manier je aandacht. Dit beeld lijkt wellicht op een pauw, maar ook op een soort van eikel…? Maar het is het beide niet. Het standbeeld van deze maand verbeeld namelijk het scheppingsverhaal, ofwel Genesis.

Goed Doel Dierenvoedselbank

In Nederland kun je als mens terecht bij de Voedselbank. Voor huisdieren is er de Dierenvoedselbank. Hier kunnen baasjes terecht om eten te halen voor hun trouwe vriendjes. Er zijn verschillende plaatsen in het land waar dit kan. En waar je ook zeker terecht kan met een donatie.

Schrijfcoachtip Neem voldoende pauze

We hebben allemaal de neiging om te hollen, rennen en vliegen. Vooral tijdens de laatste maand van het jaar. Alsof we alles nog even in die laatste 31 dagen van het jaar moeten proppen. Dat geldt zowel privé als in je werk. Als freelancer is het goed om juist pauzes te nemen om zo beter je werk te kunnen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.