donderdag 15 december 2022

Genieten van Light Nights in Ouwehands Dierenpark

Als kind vond ik het extra magisch om buiten te zijn als het al donker was. Vooral in de winter gebeurde dit al snel natuurlijk. Ik herinner mij nog menig extra koopavond dat ik in de stad aan de hand van mama of papa liep en dan mijn ogen uitkeek. Vooral de lichtjes in de lantaarnpalen vond ik magisch mooi. Dat gevoel heb ik eigenlijk nog steeds als ik naar een avondopenstelling in een dierenpark of pretpark ga. Je bent in het donker op een plek wat normaal al gesloten zou zijn. De magische lichtjes maken het extra bijzonder. En die magie is momenteel volop aanwezig in Ouwehands Dierenpark. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Light Nights Aqualuna

Tot en met het einde van de voorjaarsvakantie (4 maart 2023) geniet je in Ouwehands Dierenpark van de magische onderwaterwereld gevangen in vele lampionnen. Het programma heet Light Nights Aqualuna en neemt je mee langs de mooiste taferelen. Alle lampionnen hebben wel iets met water te maken. Zo zijn er dieren die aan het water wonen, dieren die in het water wonen en mythologische waterwezens te zien. De speciale avondopenstellingen vinden voor de kerstvakantie plaats op vrijdag en zaterdag, tijdens de kerstvakantie van 23 tot en met 30 december en dan weer van 1 tot en met 7 januari in het nieuwe jaar, daarna iedere vrijdagavond om vervolgens in de voorjaarsvakantie weer iedere avond van 24 tot en met 4 maart te zien te zijn. Hoe bijzonder is dat!

Speciale tickets

De taferelen van lampionnen zijn mooi overdag, maar komen als het donker is echt tot leven. Daarom verkoopt de dierentuin speciale combitickets voor de middag en avond in het park. Je kan ook alleen ’s avonds komen (vanaf half 6 voor het speciale Light Nights tarief). Zo heb je de keuze of je ook de dieren wil bezoeken of echt alleen voor de lichtjesroute komt. Zelf vind ik het leukste om eerst even lekker een rondje te wandelen om de dieren te zien, de taferelen te bewonderen in het licht en daarna natuurlijk helemaal te genieten van de lichtjes in het donker.

Verlichte route

In Ouwehand start de route bij de entree. Op het plein kun je al van alles zien en als je naar binnengaat dan loop je onder een schitterende boog door vol waterrijke details. Vervolgens val je van de ene verbazing in de andere. Van een megagrote octopus tot ‘breachende’ bultrugwalvissen, van een straatje vol kwallen tot aan kleine tafereeltjes met vissen; er is gewoon heel veel te zien. Volg gewoon de route en je ontdekt alle lampionnen. En vergeet niet om eens omhoog te kijken, want in de bomen kan ook zomaar iets magisch hangen… Foto’s zeggen meer dan 1000 woorden, maar eigenlijk moet je zo een sprookje gewoon eens meegemaakt hebben. Ik kan er in ieder geval intens van genieten. Enige jammere van de avond was dat een aantal taferelen niet verlicht waren. Dit kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat we er toch iets te vroeg waren, maar een defect kan ook altijd er iets mee te maken hebben. Gelukkig valt er genoeg te zien en beleven, waardoor een enkel tafereel wat het niet doet geen probleem hoeft te zijn.



Praktische informatie

Ouwehands Dierenpark ligt op de Grebbeberg in Rhenen. Het park heeft een eigen parkeerterrein waar je tegen betaling de auto kan parkeren. De bus stopt voor de deur en het station ligt even verderop, onderaan de berg. Tickets, tijdsloten en informatie voor Aqualuna vind je op Ouwehand.nl. De hond mag mee naar het park. Hier kun je een speciaal ticket voor kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.