donderdag 12 april 2018

Top 3 Leukste Uitje van Zeeland

Vandaag de laatste provincie in de rubriek ‘Top 3 Leukste Uitje van…’. Deze week gaan we kijken naar de top 3 van Zeeland – zoals ze zijn uitgekozen door de leden van de ANWB. Twee van de drie uitjes zijn geen onbekende in de top 3. Sterker nog, de nummer 1 prolongeert zijn titel en de nummer 2 staat al sinds het begin van deze verkiezing in de schijnwerpers. De nummer 3 is geen onbekende als het gaat om nominaties, maar wel als het om de prijzen gaat. Nieuwsgierig? Lees dan maar snel verder! (afbeelding: Berry de Nijs/Writing Berries)

1: ‘t Zeeuws Maritiem MuZEEum Vlissingen

Vorig jaar vorig het eerst op 1 en dit jaar pakt het MuZEEum alweer de titel van Leukste Uitje van Zeeland. Het Zeeuws Maritiem MuZEEum Vlissingen is hét museum waar je alles leert over de zeeheld Michiel de Ruyter. Maar er is natuurlijk nog veel meer te ontdekken in dit Zeeuwse museum. Zo is er ook een vast collectie met Onderwaterschatten en een tentoonstelling over de geschiedenis van de Havens. De wisseltentoonstellingen stippen iedere keer weer een andere belangrijke gebeurtenis voor Zeeland aan. Een bijzonder museum dat de titel Leukste Uitje zeker waard is. (foto: Zeeuws Maritiem MuZEEum Vlissingen)

2: Berkenhof’s Tropical Zoo

Na jarenlang dé koploper te zijn van het Zeeuwse leukste uitje, werd Berkenhof’s Tropical Zoo vorig jaar vanuit het niets van de troon gestoten en belandde het gezellige dierenpark ineens op de derde plek. Dit jaar steeg dit interessante dagje uit weer naar de tweede plek. En verdiend. De tropische speeltuin biedt namelijk plezier voor jong en oud. Er wonen verschillende tropische dieren, waaronder kikkertjes en slangen, en er zijn veel klim- en klautermogelijkheden voor de kinderen. Rondom speciale feestdagen geniet je in de Tropical Zoo van heerlijke brunches. En er worden geregeld leuk activiteiten georganiseerd. (foto: Berkenhof’s Tropical Zoo)

3: Speelboerderij ’t Klok’uus

Nieuw op nummer 3 is Speelboerderij ’t Klok’uus. Dé plek waar jong en oud heerlijk kan spelen. Jawel, oud ook! Voor kinderen is er een grote speelboerderij met speelweide waar je werkelijk heel veel klim- en klautertoestellen tegenkomt. Glijden, zwieren, zwaaien en rustig knutselen; er is voor kinderen heel veel te doen. Maar de Speelboerderij biedt ook arrangementen aan om te komen spelen met collega’s, familie en vrienden. Zo is er een outdoor lasergame en Arrow Play battle. En wat dacht je van boerengolf? Van al het spelen trek gekregen? Bij het Klok’uus kan je altijd lekker eten. (foto: Speelboerderij ’t Klok’uus)


De winnaars van Zeeland met de directeur van de ANWB Frits van Bruggen

Volgende week volgt nog een heel speciale top 3! Tot dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.