zondag 22 april 2018

Schitterend: Bloemencorso van de Bollenstreek 2018

Gisteren was het een schitterende, zonovergoten dag. Perfect weer om naar het Bloemencorso van de Bollenstreek te gaan kijken. De bonte, heerlijke geurende praalwagens trokken van Noordwijk naar Haarlem via de Keukenhof! Daar mocht ik bij de VIP tribune dit schitterende schouwspel gade slaan. Het thema van het Bloemencorso dit jaar was ‘Cultuur’ en de vele aspecten daarvan reden in prachtige taferelen aan ons voorbij. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Eerst genieten van Keukenhof

Omdat vanaf een uur of 1 de wegen rondom Keukenhof en Lisse helemaal afgezet worden voor het Bloemencorso van de Bollenstreek, was ik gisterochtend al vroeg in het park aanwezig. Dat was met dit schitterende weer echt heerlijk. Ik heb met volle teugen genoten van alle kleuren en geuren om mij heen. Het park werd gisteren goed bezocht door mensen uit veel verschillende landen. Veel daarvan stonden uiteindelijk ook aan de kant van de weg om het corso mee te maken.

Entertainment: swingen in de zon

Hoewel de praalwagens al vanaf half tien onderweg waren vanuit Noordwijk, zouden ze Lisse pas rond half vier aandoen. Dat betekende dus dat er wel even gewacht moest worden voordat de floats en diverse rijdende boeketten op luxe personenwagens voorbij kwamen. Rondom Keukenhof fladderden er daarom twee grote Monarch vlinders rond, was het swingen geblazen met een Caribische band met danseressen, kwam het draaiorgel voorbij, werden we getrakteerd op een vrolijke dans van gezellige tuinmannen en -vrouwen en werd er gedanst en gezongen met het beroemde dweilorkest Kleintje Pils! Ondertussen werd het corsokrantje uitgedeeld en kon je bij de padvinders lekkere stroopwafels kopen.Bloemenpracht op praalwagens

Daarna was het volop genieten van de schitterende praalwagens. Er kwamen roze olifanten voorbij uit Thailand, de Chinese draak danste over het asfalt, Van der Valk vol toekans en een bakje appelmoes met kers en er kwamen kamelen voorbij gemaakt van bloembollen. Ondertussen reden er boeketten voorbij op luxe wagens, marcheerden menig fanfare voorbij en was het genieten van de Amerikaanse opa’s en oma’s van de cheerleader squad en fanfare ‘The Beat Goes On’. Helemaal spectaculair was de fietsende fanfare, compleet in Nederlandse klederdracht met klompen.
Winnaars

Drie praalwagens waren verkozen tot de winnaars van het bloemencorso. De float met Japanse draken ging er met de eerste prijs vandoor (zie foto hiernaast). De tweede prijs was voor de Griekse mythologie, compleet met Pegasus (foto links). En de derde prijs ging naar de bloemenwagen van Keukenhof met als thema Romantiek in Bloemen - het thema van de Keukenhof dit jaar (foto rechts). Hoewel alle praalwagens echt schitterend waren, vond ik deze drie ook zeer zeker erg bijzonder.Genieten met hoofdletter G

Ik heb genoten gisteren van alle prachtige bloemen en praalwagens! Het was super gezellig dankzij alle muzikale ondersteuning, de presentator had zeer interessante verhalen te vertellen en de floats waren gewoonweg schitterend. Geen wonder dat het corso zo’n 1 miljoen bezoekers heeft getrokken dit jaar.

Meer informatie

Volgend jaar zal het Bloemencorso van de Bollenstreek door de bollenstreek trekken op 13 april 2019. Wil je meer weten over het corso? Kijk dan op www.Bloemencorso.info.
Keukenhof is nog geopend tot en met 13 mei aanstaande. Voor tickets en informatie bezoek je www.Keukenhof.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.