vrijdag 20 april 2018

Top 3 Leukste Uitje over de Grens

Het is de laatste week van De Top 3 Leukste Uitje hier op mijn website en deze besluit ik met de nieuwe categorie Leukte Uitje over de Grens. Zoals bij de prijsuitreiking al werd verteld, gaan veel ANWB-leden ook graag een dagje uit over de grens. Meestal maakt dat dagje uit deel uit van een mooie vakantie, een weekendje weg of een avondje overblijven – iets wat je ook via de ANWB kan boeken. Vandaar dat deze nieuwe categorie in het leven is geroepen. Benieuwd wie de top 3 hebben gehaald? Lees dan snel verder. (afbeelding: Berry de Nijs/Writing Berries)

1: Europa-Park

De nummer 1 volgens de leden van de ANWB is Europa-Park. Dit park ligt in het Duitse Zwarte Woud bij Rust. Het ligt vlak aan de grens met Frankrijk, niet ver van Strasbourg. Het is Duitslands grootste attractiepark en het op een na best bezochte park van Europa. Het leuke aan dit attractiepark is dat je een reis maakt door Europa in een dag (maar meerdere dagen is nog leuker). Ieder stukje park heeft zo zijn eigen thema. Natuurlijk is er een stukje Duitsland, Frankrijk en Spanje. En natuurlijk is Nederland ook vertegenwoordigd. De diverse attracties bieden plezier voor achtbaanfanaten en voor de allerkleinsten. Aan de rand van het park liggen verschillende, gethematiseerde hotels om je verblijf nog leuker te maken. (foto: Europa-Park)

2: Disneyland Paris

De nummer 2 in dit lijstje wordt gevormd door het sprookjesparadijs over de grens: Disneyland Paris. Dit prachtige park ligt vlakbij Parijs en biedt iedereen een schitterende plek om lekker kind te zijn. Ontmoet je helden uit de Disney films, bezoek de parade en sluit de dag af met een schitterende show bij het kasteel van Doornroosje. Ondertussen geniet je van allerlei achtbanen, draaimolens en andere attracties geheel in Disney-stijl. Vorig jaar vierde het park haar 25ste verjaardag, dit jaar staan er heel wat vernieuwingen op stapel. Zo komen de superhelden van Marvel naar het park. Omdat één dag Disneyland Paris niet genoeg is, zijn er aan de rand van het park gethematiseerde Disney hotels. Daar slaap je heerlijk als Doornroosje en sta je op vol goede moed als de vrolijke Mickey Mouse om zo weer een hele dag van Disneyland Paris te genieten. (foto: Disneyland Paris)

3: Phantasialand

De nummer 3 van deze nieuwe categorie wordt ingenomen door nog een Duits attractiepark: Phantasialand. Dit park ligt net over de grens in Brühl, dat ligt weer vlakbij Keulen. Phantasialand brengt je – zoals de naam al zegt – een fantasierijke wereld waarbij tijden van vroeger, sprookjes en Fantasy samenkomen. De attracties zijn afgestemd op een zeer groot publiek. Zo zijn er diverse achtbanen voor de thrillseekers. Maar ook leuke draaimolens, treintjes en andere attracties waar je met het hele gezin van geniet. Het park is opgedeeld in verschillende werelden met hun eigen thematiek. Zo kan je op ontdekkingsreis in de goudmijnen van Colorado en ga je op zoek naar avontuur in de mystieke wereld van Zuid-Amerika. Of geniet met zijn allen van de fantastische, spannende parkshows. (foto: Phantasialand)


De winnaars van Het Leukste Uitje over de Grens samen met directeur van de ANWB Frits van Bruggen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.