maandag 23 april 2018

Goed Doel: ARTIS Natuurbehoudprojecten

De Amsterdamse dierentuin ARTIS zet zich, net als de andere grote en kleine dierentuinen van Nederland, in om de dieren in het wild te helpen. Hiervoor hebben zij zich aangesloten bij diverse natuurbehoudorganisaties en steunen zij diverse Europese fokprogramma’s voor bedreigde dieren. In de dierentuin zelf wordt de aandacht gevestigd op de projecten die door ARTIS gesteund worden door middel van informatieborden. ARTIS zet zich in voor vele dieren in het wild. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – ARTIS, januari 2018)

In de bres voor dieren wereldwijd

ARTIS zet zich in voor het herintroduceren van dieren in het wild. Dat betekent dat zij meehelpen om meer dieren terug te brengen in de natuur. Dit kunnen dieren zijn die uit een fokprogramma komen, maar ook opgevangen dieren. ARTIS steunt onder meer het Jaguar project in Argentinië en het Vale gier project in Sardinië. Daarnaast helpt de dierentuin mee om de overlevingskansen van de Knoflookpad en Polynesische boomslak te vergroten. Ze zijn tevens verbonden aan Mabula Ground Hornbill Project (zuidelijke hoornraaf), Painted Dog Conservation Project (Afrikaanse Wilde Hond) en het Rode Panda project in Nepal. En wat dacht je van het project in Manas National Park om daar samen met Awely de Aziatische olifant en de mens naast elkaar te kunnen laten leven zonder overlast.

Fokprogramma

Veel dierentuinen in Nederland beheren een of meerdere stamboeken voor het Europees Fokprogramma. Dat houdt in dat je als dierentuin het fokprogramma coördineert. ARTIS beheert het stamboek van de Afrikaanse pinguïn. Daarbij steunen zij meteen SANCOBB (Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds) die zich inzet om de populatie van onder meer de Afrikaanse pinguïn op orde te houden.

Ontdek wat ARTIS doet

Wil je meer weten over de projecten en dieren die ARTIS ondersteunt in het wild? Kijk dan op www.artis.nl en ontdek wat jij kan doen om een steentje bij te dragen aan de projecten die de Amsterdamse dierentuin ondersteunt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.