woensdag 4 april 2018

Lentenieuws: babyboom in Nederlandse dierentuinen

De lente is in volle gang en je ziet dat de natuur op het punt staat om te ontwaken. Voorjaarsbloemen, zoals hyacinten en narcissen, laten hun kleuren al zien. En de bloesembomen openen ook al voorzichtig hun bloemen en bladeren. Wacht maar tot dit weekend, want er is veel zon voorspeld. En daar zit de natuur zeker op te wachten. Een lekker warm zonnetje betekent ook ideaal dierentuinweer. Veel dierentuinen hebben de afgelopen weken al mooi geboortenieuws bekend gemaakt. En zeg nu zelf, dat maakt een dierentuinbezoek toch nog leuker! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Olifantenverrassing in Dierenrijk

Verrassing! Geheel onverwacht werd op 27 maart het olifantje geboren in Dierenrijk. Het olifantje – een meisje – heeft de naam Jing gekregen wat Verrassing betekent. Jing is de dochter van Htoo Yin Aye en is het eerste olifantje dat in Nuenen ter wereld is gekomen. Op de foto zie je Moeder Htoo Yin Aye, de kleine Jing en grote zus Mai Palai. Jing is wellicht te vroeg geboren, maar heeft het reuze naar haar zin. Ze drinkt goed en is het grote buitenverblijf al aan het ontdekken. (foto: Dierenrijk)

Babyboom in Apenheul

Apenheul is weer open en er is een ware babyboom geweest in het park. Zo is er voor het eerst in Apenheul een kroonmaki geboren, maakt een zestal ringstaartmaki’s het losloopgebied onveilig, is er een roodbuikmaki geboren en een kleine bonobo (deze al met Valentijnsdag). En er wordt nog een babyboom verwacht bij de doodshoofdaapjes. Ook is de nieuwe gorillaman al aangekomen in het park. De kleintjes zijn te bezichtigen in de buitenverblijven. (foto: Apenheul)

Eerste olifantie van WILDLANDS

In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is voor de eerste keer een olifantje geboren in de Olifantenvallei. De kleine maakt het goed, maar het geslacht is nog niet bekend. De kleine olifant kwam op Tweede Paasdag (2 april) ter wereld. Momenteel verblijft de kleine met mama en gevolg in het binnengebied van de vallei. Dit is gedaan om de familie in alle rust te laten wennen.
(foto: WILDLANDS)

Drieling Adelaarsroggen in Burgers’ Zoo

Eind maart bracht Burgers’ Zoo met trots naar buiten dat de allereerste drieling Adelaarsroggen zijn geboren. Dat is een Europese primeur! Meestal legt een vrouwtje een of twee eieren. Bijzonder aan adelaarsroggen is dat het vrouwtje het eitje in de buikholte legt. Daardoor lijkt het alsof ze levendbarend is als de kleintjes nadat ze uit het ei zijn gekomen levend als een opgerolde pannenkoek ter wereld komen. Burgers’ Zoo is dé kweekvijver voor deze prachtige roggen. De drieling zijn inmiddels baby’s nummers 53, 54 en 55.
(foto: Burgers’ Zoo)

Kameeltje voor Kasteelpark Born

Op 3 april werd er op Kasteelpark Born een kameeltje geboren! De kleine en mama kameel maken het goed. Het kameeltje is niet het enige jonge dier dat op dit moment in Born te bewonderen is. Er werd al eerder een Wallaby geboren, zagen verschillende geiten- en schapenlammetjes het levenslicht en zijn er zelfs schildpadjes uit het ei gekropen. De jonge dieren zijn in Kasteelpark Born te bezoeken. Het park is dagelijks geopend vanaf 10 uur.
(foto: Kasteelpark Born)

Op ontdekking in Beekse Bergen

Het is alweer een tijdje geleden dat Nubische giraffe Finn werd geboren in Beekse Bergen, maar vlak voor het Paasweekend mocht hij met zijn familie lekker naar buiten. De kleine giraffe is nu dus op de savanne van het park te bewonderen. Ook zijn er een zeboe en een waterbokje geboren. Deze verblijven nog even veilig en warm achter de schermen in de stal.
(foto: Beekse Bergen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.