vrijdag 6 april 2018

Feest in Plaswijckpark met nieuwe huisstijl en attractie

Het Rotterdamse speelparadijs Plaswijckpark bestaat dit jaar alweer 95 jaar! De filosofie van de oprichters toen was dat meer Rotterdamse kinderen een plek moesten hebben waar zij veilig konden buitenspelen. Een plek waar je met het hele gezin kan genieten van een dagje in de buitenlucht, gewoon middenin de stad. Inmiddels weten ook veel bezoekers van buiten Rotterdam Plaswijckpark te vinden. Van de zwanenbootjes tot aan de waterglijbaan… kinderen kunnen hier lekker kind zijn en heerlijk buiten spelen. Een 95 jarig jubileum moet natuurlijk gevierd worden. Dit gebeurde gisteren met een hapje, drankje, een nieuwe attractie én de onthulling van de nieuwe huisstijl. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Veel vernieuwingen

Het park heeft in 2017 op verschillende plekken een metamorfose ondergaan. Zo is vorig jaar het entreegebouw met de winkel en kantoren totaal vernieuwd. De parkietenvolière in Dierenwijck is vernieuwd en is nu een doorloopvolière. En in de winter is er hard gewerkt aan het nieuwe restaurant in Dierenwijck. De pittoreske Boshut heeft een heel gezellig terras. Je kan er heerlijk pannenkoeken eten. Het is overigens het enige restaurant van Plaswijckpark waar je op je wenken wordt bediend. Terwijl je geniet van koffie, thee en fris met wat lekker, spelen de kinderen in de Avonturenbeek of op de nieuwe attractie.

Nieuwe attractie

En dit jaar gaan de vernieuwingen gewoon verder. Dierenwijck krijgt namelijk nieuwe bewoners. Er komen boergeiten, prairiehondjes en stekelvarkens bij in het dierenpark van Plaswijckpark. En… er is een nieuwe attractie: de Vlottenvaart. Er zijn verschillende leuke vlotten die je zelf met een stok door het water rondom de boerderij van Dierenwijck mag duwen. Let vooral op de vlaggetjes van de vlotten: dat zijn allemaal kleine shirtjes! Na de toost werd er al veelvuldig met veel plezier gebruik gemaakt van de vlotten.


Nieuwe huisstijl

Maar voordat het feestje en spelen mocht losbarsten, werd er eerst nog een dingetje onthuld: de nieuwe huisstijl van het park. Het werd tijd – aldus Plaswijckpark – om de huisstijl op te frissen naar de nieuwe tijd. De nieuwe huisstijl geeft ieder deel van Plaswijckpark een eigen kleur. Zo is Dierenwijck geel, Speelwijck blauw en Wandelwijck in een roodroze tint. De letters van Plaswijckpark zijn speels en passen helemaal bij de sfeer van het park. Iedere letter is anders.


Informatie

Kom ook snel met de kinderen spelen in Plaswijckpark en geniet van de geweldig vele speelmogelijkheden. Plaswijckpark ligt aan de Plaswijcklaan in Rotterdam. Er is gelegenheid om te parkeren in de wijk. Maar het is ook goed met het openbaar vervoer te bereiken. Voor openingstijden, evenementen en prijzen kijk je op www.Plaswijckpark.nl.

1 opmerking:

  1. Bij mij was deze logo veel nieuwer en realistischer uiteraard dan bij een oude logo waar ik met 5 jaar afwezigheid naar toe ging samen met Jozette, Tim en een andere hulp waar ik met 12 jaar helemaal wild was van deze Draak uit `Shrek, voor Eeuwig en Altijd` waarbij Jozette op sommige dagen alles nadoet zoals vuurspuwen en behoorlijk vastgeketend raken. Grappig he!.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.