donderdag 15 december 2016

Geboortenieuws, afscheid & nieuwe bewoners

De winter is in aantocht: het heeft al even gevroren, de maan en sterren staan strak en helder aan de hemel en de wind is koud. Bovendien is het ’s avonds steeds eerder donker. Dat betekent extra veel gezelligheid met (kerst)lichtjes en kaarsen om ons heen. Terwijl de dierentuinen zich voorbereiden op het Kerstseizoen (daarover lees je meer in Uitjes voor de Kerstvakantie volgende week) zijn er ook weer veel andere nieuwtjes om met de wereld te delen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geboortenieuws
Hieperdepiep Hoera! In Dierenrijk is een tijdje geleden een kleine chimpansee geboren. Mama en de kleine Kibibi maken het goed en zijn in het binnenverblijf te bezichtigen. Het heuglijke nieuws dat er leeuwenwelpjes zijn geboren in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen kwam ook vorige maand al naar buiten. Begin deze maand liet DierenPark Amersfoort weten dat Aziatische olifant Indra een kleintje verwacht. Deze zal ergens volgend jaar geboren worden. Kyna en Kian krijgen dus een broertje of zusje. (foto: DierenPark Amersfoort, van links naar rechts Kyna, Kian en Indra).

Afscheid
Naast heuglijk nieuws, werd er ook triest nieuws naar buiten gebracht. Zo moesten de verzorgers in DierenPark Amersfoort begin deze maand plotseling afscheid nemen van chimpansee Kokkie. Deze oude dame van 50 was een tijdje ernstig ziek, waardoor de dierenarts met de verzorgers heeft besloten haar in te laten slapen. Kokkie woonde al vanaf 1970 in het Amersfoortse dierenpark. Ook in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen kregen de verzorgers het overlijden van een geliefd dier te verwerken. De oudste neushoornvrouw is daar begin deze maand in haar slaap overleden. Ze is 44 jaar geworden, dat is een hele leeftijd voor witte neushoorns. (foto: DierenPark Amersfoort, chimpansee Kokkie)

Nieuwe bewoners
Wist je dat er in Noord-Brabant fossiele resten zijn gevonden van de berberaap? Dat is al een goede reden voor GaiaZOO om de apen in ‘huis’ te halen. Een andere goede reden is dat deze dieren perfect passen bij de filosofie van het park. Uiteraard gaat het natuurbehoudsfonds van GaiaZOO ook meehelpen deze prachtige apen te beschermen in hun natuurlijke omgeving in Marokko. De berberapen zullen in 2017 te zien zijn. Zij openen en sluiten de wandeling door het park. De lynxen van Limburg gaan daarom verhuizen naar een nieuw en vooral groter verblijf. Er wordt nu volop gewerkt aan de verblijven, zodat de berberapen snel naar het park kunnen komen. (foto: GaiaZOO)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.