dinsdag 13 december 2016

Boerenkolen! in Kempenmuseum de Acht Zaligheden

Boerenkoolstamppot is een echte winterse kost. Vol vitaminen en mineralen. Lekker met worst en een kuiltje voor de jus… Kempenmuseum de Acht Zaligheden zet de boerenkool deze winter (tot en met januari) in een smakelijk zonnetje. In de tentoonstelling zie je kindjes in de boerenkool groeien, zijn er heerlijke recepten te vinden voor andere gerechten met boerenkool Ć©n is deze groente zeer geliefd bij kunstenaars. (foto: Kempenmuseum de Acht Zaligheden)

Gezond & artistiek
Al sinds de 17de eeuw wordt de Nationale Boerenkooldag gevierd – een traditie om hoog te houden voor liefhebbers van deze groene koolsoort. Dat er baby’s uit de boerenkool zouden groeien is ook een fabel uit die tijd. Op 22 januari is er een speciale proeverij in het museum met uiteraard gerechten gemaakt van boerenkool. Naast de bekende stamppot zal je ook kennis maken met verrassende recepten. Tot slot is boerenkool heel artistiek en werd vaak in illustraties en schilderijen verwerkt. Geloof je het niet? Ga dan eens voor echte winterse kost naar Kempenmuseum de Achtzaligheden en leer meer over boerenkool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.