donderdag 22 december 2016

De mooiste uitjes voor de Kerstvakantie

It’s the most wonderful time of the year! En hoewel we stiekem dromen van een witte Kerst met sneeuwbalgevechten en het bouwen van sneeuwpoppen, zijn de donkere avonden die verlicht worden door duizenden kleine lampjes ook sprookjesachtig en prachtig. Ik kan intens genieten van de twinkellichtjes in de Kerstboom en van de lichtjes in de bomen buiten. Als kind kon ik intens genieten van de versieringen in de stad. Niet alleen de versiering maakte het extra mooi, ook dat ik nog in het donker buiten wandelde maakt deze tijd van het jaar extra speciaal. Dit speciale gevoel geef je jezelf en je kinderen ook met een van deze uitjes voor de Kerstvakantie. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Winter Efteling
Al jaren een begrip in Nederland: de Winter Efteling. Het Sprookjespark is tijdens de winterperiode verlicht met duizenden lampjes, er licht overal kunstsneeuw en er zijn allerlei winterse activiteiten te doen – naast de reguliere attracties. Vogel Rok draagt een sjaal, de bewoners van Laaf hebben oorwarmers op en ook de Sprookjesbosbewoners dragen sjaals, mutsjes en oorwarmers. Ieder detail maakt de wereld van Efteling nog mooier. Kom je verwonderen tijdens de Kerstdagen of Oud & Nieuw. (foto: Efteling)

Warme Winteravonden
DierenPark Amersfoort pakt weer uit tijdens de Warme Winteravonden op 27, 28, 29 en 30 december. Vanaf vier uur kun je tegen gereduceerd tarief de avond beleven in winterse sferen in het dierenpark. Abonneehouders mogen gratis een introducée meenemen vanaf vier uur. Het park is prachtig verlicht en er zijn vuurkorven om je aan te warmen. Er worden liederen gezongen en muziek gemaakt. Geniet van lekkere soep en stamppotten. Bezoek de dieren, ga op bezoek bij de wolven in Het Woud of maak een spannende tocht door het DinoPark in de avondschemering. En natuurlijk roetsj je ook van de sleebaan af! (foto: DierenPark Amersfoort)

Winter Tivoli
Familiepretpark Park Tivoli heet deze Kerstvakantie Winter Tivoli. Speciaal voor de winter kun je vanaf 23 december komen schaatsen op de speciaal hiervoor aangelegde schaatsbaan. Je hoeft je eigen schaatsen niet mee te nemen, want je kan voor deze ijsbaan speciale schaatsen lenen (voor € 10 borg per paar). Er zijn schaatshulpjes voor als je het nog niet zo goed kan. Daarnaast is er een springkussen in winterse sferen en kan er genoten worden van winterse kost. De overige attracties zijn niet open, maar er is genoeg te spelen in Winter Tivoli! (foto: Park Tivoli)

Pasar Malam in De Bush
Even geen zin om buiten in de kou te lopen? Ga dan lekker naar Burgers’ Zoo. Zoals ieder jaar geniet je van 27 tot en met 30 december én van 2 tot en met 8 januari van de Pasar Malam in De Bush. Lekker warm in de tropische kas geniet je van lekkere hapjes en drankjes. Ook staan er weer kraampjes met Indische spulletjes. Er zijn speciale optredens met zang en dans om de markt extra luister bij te zetten. De markt gaat in de avonduren open, daarom geniet je van een gereduceerd tarief als je het park pas vanaf drie uur in de middag bezoekt (abonneehouders mogen gratis de avondopenstelling bezoeken). Maar uiteraard kun je ook eerder naar het park komen en genieten van de cheeta zesling die onlangs naar buiten mocht en alle andere dieren die hier wonen. Dat wordt genieten. (foto: Burgers’ Zoo)

Winter Plopsa
Terwijl Kabouter Plop de kerstboom versiert, genieten jullie van een prachtig verlicht Plopsaland De Panne. De sprookjesachtige kerstsfeer maken de attracties nog leuker. Ook komt Ketnet langs met een spetterende show tijdens de Ketnet Kerst winternocturnes. Het park is dan zelfs langer open. En natuurlijk komt de Kerstman ook nog langs. Ook de andere Plopsa-parken vieren de winter en kerst met versieringen en speciale activiteiten. Op de website kun je zien wat ieder park voor je in petto heeft! (foto: Plopsa)

Winterpret in Berkenhof’s Tropical Zoo
Net zoals alle jaren kun je bij Berkenhof’s Tropical Zoo volop genieten van de winter. Tijdens de Kerstvakantie is het park gewoon geopend en kun je samen op ontdekkingstocht door de jungle. Voor Kerst en Oud & Nieuw zijn er speciale arrangementen (van te voren reserveren) die je via de website gemakkelijk terugvindt. In de dierentuin is het lekker warm, zodat je de winterse kou even een dagje kan vergeten. Dat wordt genieten! (foto: Berkenhof’s Tropical Zoo)

Sprookjesachtige bloementuin
Hou je van bloemen? Kom dan naar de Orchideeën Hoeve en beleef de lichtjespracht in de verschillende kassen. Vooral de Kaarsjesavonden op 22 en 23 december geven de tuinen een extra feeërieke sfeer. Er is een Kerstmarkt (ook tot en met 23 december) met cadeautjes en andere leuke spulletjes, je kan er lekker eten en drinken en natuurlijk de Vlindervallei of Lori tuin bezoeken. Ook in de Kerstvakantie is de Hoeve geopend voor een heerlijk dagje uit. (foto: de Orchideeën Hoeve)

Africa by Light
Deze winter (al sinds 9 december) geniet je tot en met 22 januari 2017 van Africa by Light, the Fantasy Edition in Safaripark Beekse Bergen. Iedere vrijdag-, zaterdag- en zondagavond kun je genieten van het lampionnenspektakel langs de wandelsafari. In de Kerstvakantie kun je iedere avond – behalve oudjaarsavond – komen genieten van de taferelen van licht. De avond begint om 5 uur en je hebt er een apart entreebewijs voor nodig. Geniet naast de prachtige lampionnen ook van live muziek, lekker eten en drinken en kampvuren. Op Fantasy Square is zelfs een kunstijsbaan aangelegd. En je mag de olifanten en neushoorns welterusten komen zeggen in de stallen. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – Africa by Light/Safaripark Beekse Bergen)

Bovenstaande uitjes vormen slechts een greep uit alle mooie dagjes uit in Nederland. Check altijd de website van je favoriete uitje om te kijken of ze ook iets speciaals doen de komende Kerstvakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.