vrijdag 15 juli 2016

Zomervakantie? Ook tijd voor een verkleedfeestje

’Tante Berry, de hoedjesdans!’ Toen ik nog wekelijks op mijn neefjes paste, was dit een van de hoogtepunten van de dag. De hoedjesdans is geen uitvinding van mij, maar van Phil Collins die al zingend ‘You can wear my hat’ hoedjes verwisselde met de bandleden op de concert DVD. En dat vonden de neefjes zo leuk, dat wij dit ook moesten doen. Gelukkig heeft Tante Berry een aardige verzameling met hoedjes om zo een hoedjes-verwisselings-dans tot een goed einde te brengen. Na het nummer bleven de hoedjes soms wel op en werden mijn neefjes ineens coole rappers of oude mannetjes. Net waar ze zin hadden. Wat een simpel hoedje al niet kan doen voor de fantasie van een kind. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Verkleden prikkelt de fantasie
Zet zelf ook maar eens een gek hoedje op of een pruik en je voelt je een ander mens. Misschien is die pruik wel glanzend zwart met mysterieuze blauwe plukken? Wie ben je dan ineens? Een diva? Prinses? Een heks wellicht. En wat dacht je van leuke accessoires, zoals een tijgerstaart en tijgeroortjes. Wat gebeurt er dan? Wat ga je doen? Achter de kinderen aanjagen door het huis? Trek kinderen een sneeuwpoppenpakje aan en middenin de zomer staan ze te bibberen in de tuin of ze zingen het Zomer-lied van Olaf uit Frozen. Er kan van alles gebeuren als je je verkleedt, want verkleden dat prikkelt de fantasie. En dat is toch een prachtig cadeau voor je kinderen.

Goed gevulde verkleedkist
Doordat er hier jaarlijks Halloween gevierd wordt en door verschillende andere feestjes, heb ik een aardig goed gevulde verkleedkist met verschillende pruiken, maskers en accessoires. Soms pik ik het hele jaar door leuke verkleedartikelen mee als ik deze tegenkom, bijvoorbeeld op internet bij FeestwinkelXL.nl of in gezellige winkels als Action of Xenos. Zo bezit ik een paar konijnenoren, maar ook Italiaanse maskers, een indianentooi, een buikdansersriem en wat echte Halloween-spulletjes als een heksenhoed en een bezempje. Zorg ook dat je een goed gevulde verkleedkist hebt. Verkleedkleren en accessoires hoeven niet duur te zijn om een geweldige impact te hebben en met een setje handboeien en een zwart masker, kunnen kinderen al politie en boef spelen.

Vier een verkleedfeest
Druilerige zomerdag? Of schijnt de zon juist lekker op de camping en wil je eens wat anders? Of is je kind binnenkort jarig en wil je het themafeest extra luister bijzetten? Organiseer dan een verkleedfeestje. Organiseer een prinsessen high tea of een cowboy en indianen schattenjacht. Zeg nu zelf, waterballonnen gooien of een supersoakergevecht wordt toch stukken leuker als je allemaal verkleedt bent als piraat? Het is zelfs heel leuk om met de verkleedkleren kinderen hun eigen toneelstukjes te laten bedenken die zij dan voor de papa's en mama's kunnen opvoeren. Succes gegarandeerd. Zorg dat je wat extra kleertjes en accessoires in huis hebt (of in de caravan) voor kinderen die geen verkleedkleren hebben. Zo is het feest voor iedereen en het levert de allerleukste vakantiefoto’s op. Enne… je doet natuurlijk zelf ook mee, want verkleden is gewoon super leuk! (foto’s: FeestwinkelXL.nl)Doe mee & Win € 25 shoptegoed
Houden jij en je kinderen ook zo van verkleden? Feestwinkelxl heeft voor iedereen de allerleukste kinder verkleedkleding in de collectie tegen betaalbare prijzen. Ook leuk voor de kinderopvang, BSO, scholen, speelzalen en meer. Ik mag € 25 shoptegoed weggeven voor deze webshop. Het enige wat jij hoeft te doen om kans te maken op dit shoptegoed is via Facebook te vertellen wat jouw kind nu het leukste vindt om zich als te verkleden (met foto mag, hoeft niet). En wie weet shop jij voor je kind wel extra leuke verkleedkleren bij elkaar om het verkleden nog leuker te maken!
De actie loopt tot 31 juli. De winnaar wordt begin augustus bekend gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.