dinsdag 5 juli 2016

Top 10 meest vergeten spulletjes in vakantiewoningen

Ik vind op vakantie gaan in een vakantiewoning heerlijk. Je zit lekker in een mooi huis dat van alle gemakken is voorzien. Je zou bijna vergeten dat je op vakantie bent. Maar dan komt toch het moment dat je weer gaat inpakken. Zelf lig ik nog wel eens op de grond om onder de bank of het bed te kijken of er niets onder is gevallen. Ook loop ik alle kasten na en eventueel een berghok. Want je kan zomaar iets vergeten. En dat zou zonde zijn. Interhome - verhuurder van vakantiewoningen - stelde een top 10 samen van meest vergeten spulletjes in een vakantiewoning. Die zij gelukkig in het buitenland in hun huurwoningen opsporen en terugsturen. (foto: Interhome)

1. Opladers
Vooral mobiele telefoonopladers en tablet opladers blijven nog wel eens in een stopcontact achter.

2. Douchegel/shampoo
Deze zet je in de douche en worden met de laatste check nog wel eens vergeten. Soms ook expres, omdat de fles toch bijna leeg is.

3. Keukengerei
Wie klaagt er niet dat er nooit een goed broodmes of een dunschiller in een vakantiewoning aanwezig is? Juist. En daarom nemen we het mee op reis… om het vervolgens in de keukenla te laten liggen.

4. Föhn & (elektrische) scheerapparaten
Je neemt ze mee, maar gebruikt ze toch minder vaak dan thuis en daarom leg je het weg in een la in de badkamer. En hierdoor kun je ze over het hoofd zien bij het inpakken.

5. Koelelementen voor de koelbox
Je hebt ze gebruikt in de koelbox op de heenweg en daarna in de vriezer gelegd zodat je ze op de terugweg ook weer in de koelbox kan doen. Maar vaak wordt dit vergeten.

6. Speelgoed
Een knuffel die achter het bed is gevallen of een favoriet autootje dat na het spelen onder de bank is gerold, het kan zomaar vergeten worden. Tot groot verdriet van je kindje. Gelukkig kan je er vaak voor zorgen dat deze weer naar huis wordt gestuurd, door snel een berichtje bij Interhome achter te laten.

7. Jas of vest
Ga je naar het buitenland dan vertrek je vaak met een jas aan naar je zonbestemming. Daar hang je je jas of vest aan een kapstok en wanneer deze uit het zicht is, dan wordt het kledingstuk snel vergeten.

8. Zwemkleding
Handdoeken en zwemkleding die buiten te drogen hing tijdens het inpakken, blijft helaas nog wel eens hangen aan de waslijn.

9. Leesbril
Omdat je je leesbril niet de hele dag draagt, blijft deze nog wel eens op het laatste moment op de salon- of keukentafel liggen.

10. Koffiezetapparaat
Raar? Misschien, maar veel Nederlanders nemen hun eigen koffiezetapparaat mee naar het vakantiehuis. Vervolgens is het zo gewoon dat het bij het huis hoort, dat je het laat staan aan het einde van de vakantie…

Wat kun je er tegen doen?
Het is heel erg zonde om spulletjes die kostbaar zijn of veel voor je betekenen achter te laten in een vakantiewoning. Gelukkig kun je er iets aan doen. Neem een checklist mee die je ook met het inpakken hebt gebruikt en leg deze klaar op de tafel wanneer je gaat inpakken. Zo vergeet je de belangrijkste spullen niet. Controleer bedden, banken en kasten een paar keer. Vraag ook aan anderen om nog eens alle kasten na te lopen, onder het bed, de bank en tafel te kijken of je niets vergeten bent. En zet de knuffels van je kind op de foto, zodat je ze na afloop ook echt allemaal mee naar huis neemt. Het is ook aan te raden om belangrijke spulletjes direct terug te stoppen in een tas of koffer. Opladers bijvoorbeeld of je sieraden kun je beter in je koffer bewaren, zodat je zeker weet dat ze ook weer mee naar huis gaan.

Tips
Heb jij nog tips om spulletjes niet te vergeten mee naar huis te nemen? En wat is het gekste dat je zelf ooit bent vergeten? Vertel het hier in de comments of plaats ze op mijn Facebook pagina onder de link van dit artikel. Zo helpen we elkaar om nog meer te genieten van de vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.