maandag 25 juli 2016

Maak het strand schoon tijdens de Boskalis Beach Clean Up tour

Troep op het strand. We krijgen er allemaal wel een keer mee te maken. Een lege fles antizonnebrandcrème, een paar uitgedrukte sigaretten, lege blikjes of stukken glas. Ook touwtjes en stukken visnet kom je soms zomaar tegen. Wij hebben er niet altijd last van – totdat je je ergens aan open haalt – maar al deze troep kan ook in zee terecht komen, met alle nare gevolgen van dien. Vuilnis van ons, al dan niet expres weggegooid, zorgt er namelijk voor dat dieren sterven. Er zijn al heel wat orka’s en potvissen gevonden met plastic in hun maag. Daar wil je toch niet verantwoordelijk voor zijn? Ruim daarom je eigen troep op en… doe mee met de Boskalis Beach Clean Up tour. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Ruim het strand op
Wanneer je een dagje aan zee bent geweest, ruim je natuurlijk je eigen troep op. Maar ruim ook eens die vuilnisstukken op, die je toevallig tegen bent gekomen. Veel stranden hebben een My Beach verzamelpunt waar je vuilnis kunt brengen die je hebt gevonden. Op 28 juni 2013 liep ik mee tijdens de opening van de My Beach punt in Castricum aan zee en die dag hebben we heel wat troep gevonden in twee of drie uurtjes tijd. Hoeveel strand zou je dan kunnen schoonmaken als je een hele dag met een grote groep op zoek gaat naar troep?

Doe mee met de Boskalis Beach Clean Up tour
Van 1 tot en met 14 augustus kan ook jij actief meehelpen om de gehele Nederlandse kust op te ruimen. Stichting de Noordzee organiseert namelijk wederom de Boskalis Beach Clean Up Tour. Een 14-daagse opruimtocht waarbij je met zijn allen het strand aan de Noordzeekust gaat helpen opruimen. Er wordt gezorgd voor entertainment en vuilniszakken. De eerste etappe start in Cadzand en er wordt geëindigd op Schiermonnikoog. Wil jij ook meehelpen het strand van Nederland op te ruimen en zo je steentje bij te dragen aan een schoner leefmilieu voor zeevogels en zeedieren? Schrijf je dan nu met vrienden, vriendinnen, collega’s of familieleden en doe mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.