vrijdag 8 juli 2016

Uitjes voor de Zomervakantie

De zomervakanties staan voor de deur! En er is weer heel veel leuks te doen in Nederland. Ga er dus lekker op uit en geniet van de zomer in de dierentuin, pretpark en het zwembad! Omdat er heel veel leuke dingen te doen zijn, heb ik mij in dit overzicht beperkt tot een aantal uitjes die er echt uitsprongen. Kijk ook zeker op de websites van je eigen favoriete uitjes om te zien welke evenementen er worden georganiseerd tijdens de vakantie! (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Dierenparken & dierenuitjes
De nieuwe speeljungle is klaar in de Orchideeën Hoeve. Kom daarom deze vakantie lekker spelen, genieten van de vlinders, lori’s, aapjes en orchideeën en maak een wereldreis. Ook de vogelspin en slangen komen weer. Op de website vind je het complete programma.
Ga mee wandelen bij zonsopgang op het wad tijdens de nieuwe excursie van Ecomare genaamd Ochtendsfeer op het wad. De excursies vinden plaats op maandag 11 juli, dinsdag 26 juli (beide van 7 tot 9 uur) en op 8 en 23 augustus (van 6 tot 8 uur).


(foto’s: Orchideeën Hoeve & Ecomare)

De zomer in Dolfinarium begint goed met een spetterende nieuwe voorstelling in het vernieuwde Zeeleeuwentheater: Avontureneiland en het magische amulet. Maar dat niet alleen. Tijdens de zomervakantie staan er weer spectaculaire evenementen op stapel. Zoals de High Dive acrobaten en waterballonnen gooien. En met de zomerpas van € 30 per persoon geniet je onbeperkt van dit heerlijke waterpark.
Nog meer pret beleef je tijdens ZOO’n Zomer in DierenPark Amersfoort. Voor kinderen zijn er maar liefst drie verschillende expedities te beleven: olifanten, giraffen en wolven. Het Woud en de Burcht gaat namelijk dit weekend open. In augustus is er ook nog een heus foodtruckfestival in de dierentuin.


(foto’s: Dolfinarium & DierenPark Amersfoort)

Pretparken
Park Tivoli heeft speciaal voor al haar bezoekers een voordelig Vakantieabonnement. Zo betaal je voor onbeperkt speelplezier met het hele gezin nu € 99,95 (i.p.v. € 149,50) of € 29,95 per persoon (i.p.v. € 49,50).
Beleef ook dit jaar weer magische zomeravonden in de Efteling. Iedere avond in juli en augustus is het park tot 8 uur ’s avonds geopend en op zaterdag zelfs tot middernacht! Dat wordt op en top genieten van je favoriete attracties en een feeërieke sfeer in de avonduren. En er is natuurlijk ook muziek! Het programma vind je op de website.


(foto’s: Park Tivoli & Efteling)

Hond & Baasje zwemmen in Zwembad de Vrijbuiter
Eenmalig gaan de deuren van Zwembad de Vrijbuiter in Almere open voor baasjes en honden om lekker te komen ravotten in het zwembad. Dit unieke evenement vindt plaats op zondag 31 juli van 17:30 uur tot 19:00 uur. Na het evenement sluit het zwembad de deuren voor groot onderhoud en daarom mag er eenmalig met honden gezwommen worden. De activiteiten worden begeleid door niemand minder dan Martin Gaus. Ga samen van de kleine glijbaan, geniet van de bal in het water (speeltjes zelf meenemen), laat een (onderwater) foto van jullie maken en heb veel plezier. Na het zwemmen ontvangen honden hun eigen zwemdiploma. Reserveren is noodzakelijk en kan via de receptie van het zwembad. Kijk op de website voor meer details.
Kosten: baasje met 1 hond € 15, extra baasje € 5,20, foto: € 5

Museum
Doe eens een dagje museum tijdens de vakantie. Het Museum Volkenkunde heeft leuke workshops, zoals Kung Fu of Taiko (Japanse drum), en diverse spelletjes waarmee je Zomerkrachten kan verdienen. Heb je alle zomerkrachten verzameld? Dan krijg je een stoere tattoo! Ontdek tot en met 14 augustus nog de tentoonstelling De Boeddha.
Doe ook eens een Dagje Maritiem op Texel en stap in de belangrijke haven van de Gouden Eeuw Oudeschild op, op de Loodsbotter Texel. Het Dagie Maritiem is een initiatief van Museum Kaap Skil en biedt je een bijzonder kijkje in de Texelse geschiedenis. Het wordt georganiseerd op 9 juli, 16 juli, 6 augustus en 27 augustus.


(foto’s: Museum Volkenkunde & Kaap Skil)

Speciaal voor de zomermaanden is het Van Gogh Museum lekker lang open, namelijk tot 8 uur ’s avonds. Zo heb je extra de tijd om de nieuwe tentoonstelling (vanaf 15 juli te zien) De Waanzin Nabij, Van Gogh en zijn ziekte te bekijken.
Vanaf 2 juli en de hele zomer door kun je het mooiste bruidspaarportret bekijken van Marten en Oopjen in het Rijksmuseum. Deze prachtige portretten van de hand van Rembrandt hangen in de Nachtwachtzaal.


(foto’s: Van Goghmuseum & Rijksmuseum)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.