maandag 27 november 2017

Goed Doel: DierenPark Amersfoort Wildlife Fund

Deze maand in Goed Doel staat het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund centraal. Net als andere dierentuinen heeft ook de Amersfoortse dierentuin een stichting waarmee ze dieren in het wild helpen. Onder meer bijvoorbeeld door de bescherming van de leefruimte of door geld te geven aan lokale en gespecialiseerde doelen. Zo ging de opbrengst van de Tijgertour uit 2015 in zijn geheel naar de bescherming van de tijgers en helpen zij neushoorns in het wild. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort 2017)

Soortbehoud
DierenPark Amersfoort steunt via het EAZA fokprogramma ook meerdere dieren in de wereld. Als het heel goed gaat met een fokprogramma, dan kunnen er zelfs dieren worden uitgezet in de vrije natuur. Meer over het fokprogramma en het steentje dat DierenPark Amersfoort hieraan bijdraagt lees je op www.dierenparkamersfoort.nl/dierenpagina/soortbehoud.

Verschillende projecten
Via het Wildlife Fund kan DierenPark Amersfoort meerdere goede doelen steunen. Het fonds werd opgericht in 2003 en steunt sinds die tijd projecten van dieren die ook te zien zijn in het dierenpark. De opvang van vale gieren en het beschermingsprogramma voor de hyena’s zijn enkele welbekende projecten. Door bij de verblijven te informeren over de projecten zien de bezoekers van het park direct wat het fonds doet en welke hulp de dieren in het wild nodig hebben. Daarnaast zie je meteen hoe prachtig deze dieren zijn. Zo worden onder meer de rode panda’s, tijgers, neushoorns (zelfs al zijn deze even niet woonachtig in Amersfoort) en pinguĆÆns geholpen. Dit doet het park door via de stichting samen te werken met lokale natuurbeschermers. Het zijn wellicht kleinschalige projecten, maar zo kan het park wel goed controleren wat er met het ingezamelde geld gebeurt. Ook geeft DierenPark Wildlife Fund geld aan de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation, maar daar zal ik in een volgende aflevering van Goed Doel op terugkomen.

Hoe kan jij helpen?
Wil je het Wildlife Fund van DierenPark Amersfoort helpen? Dat kan onder meer door het inzamelen en inleveren van inktcartridges en oude mobieltjes. Je steunt de projecten in het park bijvoorbeeld door middel van speciale acties (waaronder speciale rondleidingen), de collectebussen in het park (zoals ‘geld moet rollen’-bakken) en als donateur. Je kan eenmalig doneren, systematisch doneren, een schenking doen of het fonds opnemen in je testament. Op de website van het fonds (Wildlifefund.nl) lees je daar meer over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.