donderdag 9 november 2017

Knitted Knockers & Breiboezems: borstprotheses van wol

Oktober is traditioneel de borstkankermaand, waarin we extra aandacht vragen voor vrouwen die knokken tegen deze ziekte. Tot aan de Formule 1 zagen we overal de roze lintjes. Maar na oktober knokken deze vrouwen ook nog steeds, alleen of samen met hun gezin. En na alle operaties, chemo’s en herstelperiodes komt de tijd dat je moet leren leven met je veranderde lichaam… Veel vrouwen kiezen daarom voor een borstprothese. Maar deze zit niet altijd even fijn, past niet top of voelt niet helemaal comfortabel aan. Heb je dan al eens aan de Knitted Knockers of Breiboezem protheses gedacht? Dit zijn borstprotheses van wol die met liefde worden gemaakt. (foto: KnittedKnockers.org)

Zacht & comfortabel
Het grote voordeel van deze protheses gemaakt van huidvriendelijke, ademende wol is… ze zijn heerlijk zacht en voelen comfortabel aan als je ze draagt. Bovendien passen de gebreide protheses gemakkelijk in je eigen beha. Geen gedoe met speciale lingerie of zakjes om de prothese in te doen. Dat scheelt ook nog eens in de kosten. Bovendien zijn de siliconenprotheses erg zwaar om te dragen, waardoor er nekklachten kunnen ontstaan. De gebreide protheses zijn licht van gewicht, wasbaar en voelen veel ‘echter’ aan dan een siliconen exemplaar.

Gratis met liefde gemaakt
Een ander voordeel van een prothese van Stichting Breiboezem of Knitted Knockers is dat deze gratis aan je worden verstrekt. Je dient een aanvraag in op de website (links vind je aan het einde van het artikel) en je krijgt gratis een wollenprothese toegestuurd. Beide organisaties vinden namelijk dat de normale borstprotheses veel te duur zijn. Daarbij komt ook nog eens dat siliconenprotheses slechts één tot twee keer per jaar vergoed worden door de verzekering (mits je nog recht hebt op een vergoeding). Beide organisaties vinden dat vrouwen na een borstkankeroperatie het recht hebben om zich vrouw te voelen, met mooie, natuurlijk uitziende en vooral comfortabele borstprotheses. Overigens kun je bij Breiboezem ook terecht voor halve protheses. Deze zijn voor vrouwen die na een borstbesparende operatie toch iets meer volume wensen.

Prothese aanvragen of meebreien?
Wil je een borstprothese aanvragen of wil je zelf meebreien? Dat kan. Kijk daarvoor op KnittedKnockers.org (Engels) of op BreiBoezem.nl.

1 opmerking:

  1. Ik kreeg in het ziekenhuis eerst een stoffen prothese die kon je vullen zoals je zelf wou ik heb er zo twee en die draag ik nog regelmatig.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.