donderdag 23 november 2017

Pietenpret & ander Sinterklaasnieuws

Dat Sinterklaas weer in Nederland is, is goed te merken. Overal zie je Sinterklaasjes en Pietjes in de winkels, je kan volop lekkere dingen krijgen, zoals pepernoten en marsepein, en er wordt luidkeels bij de gezette schoenen gezongen. En natuurlijk maakt de Goedheiligman zijn rondes door Nederland. Dat levert veel Pietenpret op. En dat begon al het eerste weekend van aankomst in Dokkum!
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Geslaagde pietendag in Kaap Skil
Slapende pieten in een hangmat, een drogende was aan de lijnen en ook Sinterklaas was afgelopen zondag 19 november in het Pietendorp van Kaap Skil aanwezig. Er stonden pakjes in de Vissershuisjes en er werd volop geknutseld, gesnoept en plezier gemaakt. Kinderen en hun ouders waren deze middag van harte welkom in het museum in Oudeschild om eens te zien waar de Pieten nu wonen als ze op Texel zijn. Natuurlijk mocht je ook met Sinterklaas op de foto in de Jutterij. (foto’s: Kaap Skil)


Schoen zetten & Pietenpret in AquaZoo
Kinderen tot en met 8 jaar mogen hun schoen zetten bij AquaZoo Friesland. Voor deze gelegenheid heeft het park een eigen kartonnen schoen knutselplaat gemaakt (deze kun je downloaden van de speciale actiepagina) die kinderen naar eigen inzicht mogen inkleuren en beplakken. Vanaf 3 tot en met 12 december kan je de schoen dan weer ophalen en wie weet wat Sint er dan heeft in gestopt? Trouwens, kom je de schoen op 3 december ophalen en is je kind (8 jaar of jonger) met minstens 3 kledingstukken verkleed als Piet, dan krijg je gratis toegang tot het park. Een aanrader, want die dag zijn er heel veel Pieten in het park die lekkere pepernoten uitdelen, liedjes zingen, lekker gek doen, dansen met de kinderen en nog veel meer. Dat wordt pas gezellig! (afbeelding: AquaZoo Friesland)

Reuzenpanda’s vieren Sinterklaas in Ouwehand
Voor de panda’s Xing Ya (links) en Wu Wen (rechts) wordt het de eerste keer dat zij Ouwehands Dierenpark omgetoverd zien worden tot het Park van Sint. Om al een beetje in de Sinterklaasstemming te komen, werden beide panda’s getrakteerd op speciaal panda strooigoed – door de Pieten van Ouwehand in het verblijf gestrooid. Het lekkers lag op een bedje van bamboe en er was zelfs een heuse ‘Speculaaspop’ bij. Voor de gelegenheid was het normale pandabrood (een vitamine- en mineraalrijk bamboebrood) in de vorm van een Speculaaspop gebakken. De Sinterklaasevenementen vinden dit jaar plaats op 25 en 26 november en 2 en 3 december.
(foto’s: Ouwehands Dierenpark Rhenen)


Muzikale Sinterklaasrondleidingen bij Museum Speelklok
Sinterklaas en liedjes zingen, dat gaat natuurlijk hand in hand! Daarom organiseert Museum Speelklok speciale kinderrondleidingen met het thema: Sinterklaas! Tot en met 3 december geniet je op woensdag, zaterdag en zondag om klokslag twee uur van de speciale Muzikale Kinderrondleiding met vrolijke Sinterklaasliedjes. Deze worden natuurlijk afgespeeld op verschillende draaiorgels, speelklokken en andere automatische muziekspelers. Dat wordt genieten! Overigens op 5 december staan alle rondleidingen in het teken van Sinterklaas. Gezellig! (foto: Museum Speelklok)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.