vrijdag 17 november 2017

Sinterklaas is er bijna! Tijd voor Sintuitjes

JA! Morgen is het eindelijk weer zover: het leukste kinderfeest van Nederland gaat weer beginnen. Dat betekent dus dat Sinterklaas aankomt in Nederland en daarna met zijn Pieten zorgt voor cadeautjes in de schoen. Dat wordt uit volle borst Sinterklaas Kapoentje zingen bij de gezette schoen en lekker pepernoten snoepen. En misschien ga je nog wel op bezoek bij Sinterklaas ergens in het land, want uiteraard brengt Sint een bezoekje aan verschillende dierentuinen, pretparken en musea… Uiteraard zijn er nog veel meer leuke Sintuitjes te vinden, check hiervoor ook de webistes van je favoriete uitjes. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – intocht Utrecht 2012)

Het Huis van Sinterklaas
Als Sinterklaas in Nederland is, vindt hij het heel gezellig om te logeren in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Dit museum wordt omgetoverd tot Huis van Sinterklaas in Utrecht. Samen met (groot)ouders en juffen of meesters mogen de kinderen van 18 november tot en met 5 december bij Sinterklaas op bezoek komen. Gezellig he. Neem een kijkje in de slaapkamer van Sint, maak een praatje met hem en de Pieten in de werkkamer of ga lekker knutselen in de supergezellige keuken. Maar er is meer: in het huis leer je van alles over Sinterklaas en alle legendes die rondom hem hangen. Dit jaar staan vooral de gouden munten centraal… Een bezoek aan het Huis van Sinterklaas kost € 6,- per kaartje, reserveren wordt aangeraden. Overigens kan je in het openingsweekend van 18 en 19 november komen helpen om het huis op orde te maken. Op 19 november komt Sinterklaas namelijk naar Utrecht en dan staat alles klaar voor hem om zich te verheugen op zijn verblijf in de Domstad. (afbeelding: Tekening Charlotte Dematons, Huis van Sinterklaas 2017)

Park van Sint in Ouwehand
Sinterklaas houdt ook wel van een dagje dierentuin. Daarom wordt Ouwehands Dierenpark omgetoverd tot Park van Sint. Op 25 en 26 november en op 2 en 3 december kun je genieten van speciale parkshows, een echte Pietentraining, zelf pepernoten bakken in de Pepernotenfabriek en nog veel meer leuke activiteiten en spelletjes. Sinterklaas is er natuurlijk zelf ook bij – samen met zijn Pieten. De rest van het park is natuurlijk ook gewoon open. Bezoek Wu Wen en Xing Ya, de beren in het Berenbos, de gorilla’s en alle andere dieren. Dat wordt genieten! Het is aan te raden in verband met drukte om je tickets van te voren aan te schaffen. (afbeelding: Ouwehands Dierenpark)

Kaap Skil verwelkomt Pieten
Het Texelse Kaap Skil is al jaren de plek waar de Pieten die op Texel de cadeautjes rondbrengen slapen. Toch zijn de mensen van Kaap Skil er achter gekomen en hebben met de Pietjes afgesproken dat het Pietendorp op 19 november van 14.00 tot 17.00 uur opengaat voor alle kinderen die eens bij de Pieten op bezoek willen komen. Kijk hoe de was aan de lijn hangt, snoep van de lekkerste vers gebakken pepernoten en doe mee met allerlei spelletjes. Natuurlijk zijn de Pieten er ook om samen met de kinderen te genieten van al deze gezelligheid. En… Sinterklaas is er natuurlijk ook! De toegang is geheel gratis voor kinderen en hun volwassen begeleiders. Je mag natuurlijk verkleed komen. (foto: Kaap Skil)

Sinterklaas bezoekt Winter Tivoli
Als Amusementspark Tivoli de deuren opent voor Winter Tivoli, dan weet je dat Sinterklaas natuurlijk langs komt om ook te genieten van het park. Voor alle kinderen heeft hij een cadeautje bij zich en deze zal hij tijdens de Meet & Greet uitdelen. Haal je Pietendiploma, eet een handje pepernoten en vier gewoon feest met Sint en Pieten. De binnenspeeltuin en schaatsbaan zijn open. Ook het restaurant is open, zodat mama’s, papa’s en andere volwassen begeleiders kunnen genieten van koffie, thee, een high tea en wat lekkers. Kinderen betalen voor de entree van Winter Tivoli € 7, begeleiders mogen gratis mee. De Sinterklaas Meet & Greets zijn op zondag 26 november van 13.30 - 14.30 uur en op zaterdag 2 december van 13.30 - 14.30 uur. Winter Tivoli is geopend tot en met 11 maart 2018 op vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag
en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Winter Tivoli is tevens in de schoolvakanties geopend op
aangepaste dagen en tijden. (foto: Amusementspark Tivoli)

Gratis warme chocomelk bij HEMA op 18 november
O en na de intocht op 18 november kun je bij de HEMA gratis een beker chocolademelk komen drinken! Dat is pas gezellig. Nou Sinterklaas, kom maar snel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.