dinsdag 1 november 2016

Review: Dieren, een mindful kleurboek van Georgie Woolridge

Geef maar toe, ook jij vindt het leuk om een kleurplaat in te kleuren. Vaak zoeken volwassenen een excuus om dit te kunnen doen, zoals kleuren met een kind, maar dankzij de kleurboeken voor volwassenen ‘mogen’ we weer kleuren (tussen aanhalingstekens, want het mocht best natuurlijk). Ik vind het inkleuren van tekeningen altijd leuk om te doen. Even lekker helemaal opgaan in het strijken van de kleurpotloden over het papier…heerlijk. En met het nieuwe boek Dieren, een mindful kleurboek van Georgie Woolridge kom je én tot rust én je leert wat over de in te kleuren dieren. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Groot boek met prachtige illustraties
Dieren is een heerlijk groot boek met 37 natuurgetrouwe illustraties. Deze zijn vervolgens ingevuld met bloemen, druppels, cirkels, driehoeken en meer, die op je wachten om de dieren volgens jouw mood en inzicht in te kleuren. In het voorwoord geeft illustratrice Georgie aan dat je zelf bepaald hoe je de details van de dieren inkleurt. Misschien kleur je ieder vlakje apart in, misschien ga je voor de grote lijnen en laat je het patroon doorschemeren. Het is helemaal aan jou. Op de dikke kaften met omslag van het boek staan verschillende platen al ingekleurd als voorbeeld. Overigens is het papier van het boek dik genoeg om met stift en waterverf de kleurplaten in te kleuren.

Een stukje uitleg
Georgie heeft over de wereld gereisd en daar veel dieren gezien. In het voorwoord vertelt ze daar al over, maar vervolgens wordt iedere grote tekening op de rechterpagina begeleid door een stukje tekst op de linkerpagina van het boek. Zo heb je per twee pagina’s dus één dier voor je liggen. Bij de omschrijving van het dier staat de kleurplaat nog een keertje gespiegeld en in het klein weergegeven. Dit biedt rust aan het boek en dat maakt het mindful kleuren nog intenser.Wolfjes
In het boek staan naast een leeuw, Aziatische olifanten, koala’s en een zebra ook honden opgetekend. En een paar wolven. Ik vind de tekening prachtig. De ene huilt, terwijl de andere op haar gemakje om zich heen zit te kijken. De bladachtige rotsen spreken ook tot de verbeelding. Ik heb ervoor gekozen om ieder detail een kleur te geven. Het papier leent zich er goed voor om de ene keer met je potlood erover te aaien en de andere keer meer druk te zetten voor een vollere kleur, zonder dat je erdoor heen drukt of de tekening op de volgende pagina af te laten geven. De zwarte omlijning geeft je een perfecte leidraad voor iedere krul, hoek en bocht. Door het kleuren vergat ik echt even de wereld om mij heen. Heerlijk! De andere wolf en de ondergrond moet ik nog doen, daarom heb ik mijn potloden met een elastiekje aan elkaar gebonden (scheelt weer zoeken straks) en heb ik nog een wolfje om naar uit te kijken…


Prachtig boek, aanrader voor kleurliefhebbers
Dieren van Georgie Woolridge is een prachtig boek die je als dierenliefhebber ook ongekleurd in de kast kan neerzetten. Maar als je van kleuren houdt, dan is dit boek ook een echte aanrader. Neem de tijd voor de verschillende kleurplaten en laat het dier tegen je spreken. Verdiep je in de realistische kleurenpaletten of kies voor kleuren die je op die dag het meeste aanspreken. Alles mag. Het is jouw mindful kleurboek.
Dieren is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en natuurlijk online bij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv. Het boek kost € 12,50. En kun je er geen genoeg van krijgen? Georgie Woolridge heeft ook al eerder Vogels en Zeedieren uitgebracht als mindful kleurboeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.