maandag 7 november 2016

Inspiratie: de fotomuur

Onder het mom “doe meer met je foto’s” schreef ik een tijdje terug al een blog over wat je allemaal voor leuks met je favoriete (vakantie)foto’s kunt doen. Vooral het maken van fotocadeautjes kwamen hierbij aan bod. Maar weet je wat ook leuk is om te doen? Een Wall of Fame maken! In mijn huiskamer hebben we allerlei lijstjes aan één muur hangen, met daarin mooie foto momenten van dierenparken en pretparken, de hondjes, neefjes en meer. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Muur vol dierbare herinneringen
Door allerlei leuke, grappige, ontroerende en mooie foto’s op te hangen, maak je eigen een muur vol dierbare herinneringen. Misschien heb je wel een foto van je oma die je dierbaar is, of juist een foto van een huisdier die er niet meer is. En natuurlijk van je huisdier die er wel is. Alles mag op de fotomuur: trouwfoto’s, jeugdfoto’s van jezelf of andere familieleden, dierenfoto’s, natuurfoto’s. Het is immers jouw muur en jouw mooiste herinneringen.

Maak het in jouw stijl
Je kunt zo een muur op verschillende manieren invullen. Zo kan je op een speelse manier verschillende kleuren en soorten lijstjes gebruiken en deze trapsgewijs of afwisselend ophangen, zodat er een speels schouwspel ontstaat op de muur. Je kan natuurlijk er ook voor kiezen om alle lijstjes hetzelfde te doen, wel te variëren in grootte, en hier de muur mee vullen. Wanneer je dit doet is het verstandig een aantal lijstjes op voorraad te kopen, voor het geval deze uitverkocht raken. Tot slot kun je er voor kiezen om de foto’s strak bij elkaar te hangen of juist met tussenruimte.

Ideaal voor loze stukjes muur
Iedereen heeft wel zo een muur in huis waar je eigenlijk niets mee doet. Deze muur is ideaal voor een fotowand. Geef de wand een effen ondergrond, zodat deze niet afleidt van de tentoongestelde foto’s. Donkere tinten laten foto’s stralen, maar lichte kleuren mogen natuurlijk ook. Zorg dat de lijstjes stevig worden opgehangen (bijvoorbeeld door te boren en met plugjes te werken als dit nodig is). Dan rest je daarna nog één ding: genieten van je mooie fotowand!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.