donderdag 10 november 2016

Geproefd: nieuwe, warme smaken van Newby Teas

Deze week hebben we al een aardig voorproefje op de winter gekregen. Het is koud en guur, met winterse buien. Brrr. Gelukkig is het binnen lekker warm en behaaglijk. En met deze theeën van Newby Teas ben je niet alleen zo opgewarmd… je droomt ook nog eens heerlijk weg in een zenmomentje voor jezelf! Er zijn vier nieuwe smaken waar ik er twee van mocht proeven. (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Thee om van te genieten
Newby Teas zijn geen theeën die je even tussendoor drinkt alleen omdat je dorst hebt. Het zijn echte verwentheeën waar je best even de tijd voor mag nemen. Maak je eigen theeritueel en geniet van het water dat gaat koken. Open het doosje en rijk de specerijen en kruiden al door de individueel verpakte piramidezakjes heen. Bekijk de verpakkingen die net zo mooi zijn als de doosjes zijn en laat je verrassen door het aroma dat je tegemoet komt, zodra je de folie openmaakt… Och dat is al heerlijk. Laat het water doorkoken, hang je favoriete piramidezakje van zijde in een theeglas of je favoriete mok en schenk het water erover. Vervolgens wacht je vijf minuten en de thee is perfect op smaak… Dat wordt genieten.

Vier bijzondere smaken
De vier smaken in de The Chitra Collection zijn Ginger & Lemon, Jasmine Princess, Earl Grey en Masala Chai. De klassieker Earl Grey is niet verrijkt met een bergamot aroma, maar met echte bergamotolie en dat is een verrassing voor de smaakpapillen. Jasmine Princess bevat groene thee bladeren en jasmijnbloesem. Perfect om in deze hectische tijd helemaal mee tot rust te komen. Ginger & Lemon is een cafeïnevrije kruidenthee van citroengras en gember (je ziet de stukjes ook echt in het zakje zitten) die je verwarmen en rust geven. Ook ideaal als je last hebt van griep of verkoudheid. Tot slot de Masala Chai, een bijzondere mix van zwarte thee en specerijen waar je een opkikker van krijgt. Ook ‘dirty’ te drinken met warme melk, maar dat hoeft niet. Op iedere verpakking staat een unieke theepot afgebeeld met historische waarde en op de folie van de individueel verpakte zakjes vind je een detail hiervan.

Geproefd: Ginger & Lemon
Een bijzondere thee die ik mocht proeven is de Ginger & Lemon. Na vijf minuten trekken ruik je de zachte geur van de citroengras uit je thee komen. In die tijd heb je voldoende ruimte om de prachtige theepot op de voorkant te bewonderen, vol Japanse schilderingen. Hoewel het heerlijk is om alleen al aan de thee te ruiken, is het nog fijner om deze te drinken. De thee heeft een heel uitgesproken maar niet overheersende smaak waarbij je zowel gember als citroengras echt proeft. Heerlijk. Daar krijg je het heel snel weer warm van. Ik dronk de thee toen ik wat last had van mijn keel en het droeg zeker bij aan een verbetering van de stem.

Geproefd: Masala Chai
Ik hou van die echte winterse kruiden, zoals gember, kaneel, kardemom en kruidnagels. Ik droom dan altijd helemaal weg en kan er heel blij (en soms wat melancholisch) van worden. Ik was daarom al heel benieuwd naar deze thee. De verpakking is intens zwart met op de voorkant een olifantentheepot. Echt prachtig. Na het openen van het doosje ruik je al wat van de kardemom en kruidnagel in het doosje, maar maak je een zakje open dan wordt deze geur alleen maar intenser… Hmmm… Bij het opschenken verkleurt het water al direct en dan is het toch nog even vijf minuten geduld hebben. De Masala Chai heeft een volle kruidige smaak die lang bij blijft. Net als het warme gevoel. Op de verpakking staat ‘warming to the soul’ en ja…dat doet deze thee zeker. Kom maar op met de herfst, dan droom ik wel weg met mijn nieuwe favoriet…

Bestel online
Alle theeën zijn verkrijgbaar via NewbyTeas.nl. Je vindt deze in de categorie Zijden Piramides. Een verpakking met 15 zakjes kost € 11,10.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.