vrijdag 18 november 2016

De Kleine Keuken Bloggersevent: doe maar lekker suikervrij

Gisteren op Instagram kon je zien dat ik weer bij De Kleine Keuken op bezoek mocht komen. Tijdens een bloggersevent maakte ik niet alleen kennis met andere bloggers op zoek naar mooie producten voor kinderen, maar ook met de nieuwe producten van De Kleine Keuken. En deze zijn uiteraard geheel zonder geraffineerde suikers! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)

Graag zonder geraffineerde suikers
Vorig jaar bezocht ik ook De Kleine Keuken voor het bloggersevent. Toen leerde ik dat geraffineerde, witte suiker eigenlijk bijna overal in zit en dat ook producten voor baby’s en kinderen bol staan van de witte suikers. Zo krijgen kinderen heel veel calorieën binnen op een dag, maar geen enkele goede voedingsstof. We hebben het hier dan over kant-en-klare potjes babyvoeding, babykoekjes, peuterkoekjes, papjes, toetjes en meer. Zelfs in opvolgmelk zit geraffineerde suiker! Als ouder – of tante – denk je dan dat je het goed doet met koekjes en hapjes speciaal voor de kleintjes uit de supermarkt, maar zoveel suiker (we hebben het over een gemiddeld dagelijkse inname van 28 suikerklontjes per kind per dag van baby af aan!) is niet goed voor een baby of klein kind. Het kost een kinderlijf namelijk heel veel energie om geraffineerde suikers af te breken. Het kan er eigenlijk niets mee. Met alle gevolgen van dien (waaronder overgewicht). In het artikel De Kleine Keuken: Zoet zonder suiker van vorig jaar lees je meer over suikers en hoe je deze op een verpakking kan herkennen.

Verantwoord voor baby’s, peuters & kleuters
De Kleine Keuken timmert al een aantal jaren hard aan de weg en heeft inmiddels de schappen van onder meer Jumbo, Albert Heyn, Plus, Deka Markt en Deen supermarkten veroverd. In de koeling vind je de heerlijke maaltijdjes voor baby’s en peuters terug, boordevol vitaminen, mineralen en andere goede voedingsstoffen. In het baby/peuterschap staan nu ook steeds meer heerlijke koekjes (er zijn drie smaken bijgekomen), broodbeleg (ook aangevuld) en tussendoortjes, zoals rozijntjes, eigen soepstengeltjes en zelfs chipjes! In geen enkel product worden geraffineerde suikers gebruikt. Als er gezoet moet worden, wordt er gebruik gemaakt van de natuurlijke fruitsuikers van appel. Dit kan een kinderlijfje namelijk moeiteloos afbreken.Stiekem niet alleen voor kleintjes
Natuurlijk mogen papa’s, mama’s, oma’s, opa’s, ooms en tantes (zoals ik) mee snoepen met de kinderen van het heerlijke broodbeleg, de koekjes en tussendoortjes. Nieuw in het broodbeleg assortiment is de chocopasta, mango & pompoen spread en aardbeien & bietjes spread. Bij de koekjes zijn er heerlijke rozijnen, meergranen en koekrepen gevuld met appel en rozijn bijgekomen. En dan natuurlijk de soepstengels en maïs zoutjes (zonder zout). Een aantal van deze producten ga ik volgende week uitgebreid bespreken (met winactie) in een productreview.

Liefde voor verantwoord & lekker eten
Bij De Kleine Keuken hebben de dames Ieke, Wieke, Anne en Kirsten heel veel liefde voor verantwoord voedsel, met een echte, eerlijke smaak. Geef gerust een koekje van De Kleine Keuken tussendoor of kies voor een zakje chipjes en neem er lekker zelf ook een. Het merk is nog altijd volop in ontwikkeling en de dames staan altijd open voor productsuggesties. Zo maken zij samen met jouw het baby/peuterschap een stuk gezonder, voor een betaalbare prijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.