donderdag 3 november 2016

Mini-ezeltje, Jane Goodall & IJsberencollege

Wat is de herfst toch mooi met haar gekleurde bladeren, paddenstoelen en herfstbloemen die nu in bloei staan. Nu we Halloween hebben gehad en we zoetjes aan uit gaan kijken naar de komst van Sinterklaas, de herfstvakantie is afgelopen en Dolfinarium en Apenheul voor de winter de deuren hebben gesloten, is het tijd voor weer wat leuke nieuwsberichten uit de dierenparken zelf. Want de parken zijn nu extra mooi met al die herfstkleuren!
(foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Totaal onverwacht: geboorte mini-ezeltje
Op 25 oktober kwam het bericht naar buiten dat die zondagnacht er totaal onverwacht een mini-ezeltje is geboren in DierenPark Amersfoort. Bij mini-ezeltjes is het moeilijk om te zien of het vrouwtje zwanger is, daarom kwam de kleine hengst totaal onverwachts. Mama Luna en haar kleine, die na een namenwedstrijd de naam Charlie heeft gekregen, maken het goed en zijn op mooie herfstdagen gewoon buiten te bewonderen in de Stad der Oudheid. (foto: DierenPark Amersfoort)

Lezing van Jane Goodall
Op 6 december komt Dr. Jane Goodall naar Safaripark Beekse Bergen om te vertellen over haar werk als primatologe, als dierenbeschermer, de toekomst van de aarde en over het belang van dierentuinen om de natuur te kunnen beschermen en dieren voor uitsterven te kunnen behoeden. Ik heb zelf in Apenheul al eens naar Jane mogen luisteren en haar de hand mogen schudden en kan je zeggen dat haar lezingen echte aanraders zijn. Wil je erbij zijn? Hou dan de pagina van het Safaripark in de gaten. (foto: Jane Goodall Institute)

Blijdorp College over ijsberen
IJsberen in het wild hebben hard de hulp van mensen nodig om te kunnen overleven. Tijdens het Blijdorp College ‘IJsberen in het Noordpoolgebied’ neemt Gert Polet, Hoofd Soortenbescherming van het Wereld Natuur Fonds, je mee naar de wondere wereld van de ijsbeer op de Noordpool. Hij heeft deze prachtige beren die in Diergaarde Blijdorp wonen, al meerdere malen in hun natuurlijke leefomgeving van de Noordpool mogen aanschouwen en kan er dus veel over vertellen. Het college bijwonen is gratis. Je kan een plekje reserveren via de website van Blijdorp. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – ijsbeer in Blijdorp – 2015)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.