woensdag 23 november 2016

Het grote HEMA Chocoladeletter onderzoek

Sinterklaas Kapoentje, ik wil graag een chocoladeletter in mijn schoentje! Als er echt iets bij het Sinterklaasfeest hoort, dan is het wel een chocoladeletter. Natuurlijk krijgen we graag de eerste letter van onze naam in de schoen of op Pakjesavond overhandigt. Maar wist je dat, zo blijkt uit het Grote HEMA Chocoladeletteronderzoek onder 1.000 ondervraagden, we nog liever de juiste smaak ontvangen? (foto: Hema)

Chocoholics
Nederlanders zijn chocoholics, zo blijkt uit het onderzoek. We wachten niet echt tot Pakjesavond om al van een chocoladeletter te kunnen snoepen. Al een derde van de ondervraagden haalt een letter in huis, nog voor de Goedheiligman voet aan Nederlandse wal heeft gezet. 97% geeft met liefde een lettertje weg, maar 63% koopt ook een lekkere letter voor zichzelf. 83% wil liever de juiste smaak (puur, melk, wit, met hazelnoot, karamel-zeezout of praliné) dan de juiste letter. En een kwart van de ondervraagden koopt liever een grotere letter, zoals een M of een B, want daar zit meer chocola in. Zeggen ze.

Grotere letters bevatten niet meer chocola
Helaas zit er niet meer chocola in een M of B dan in een J of een H. Het aantal gram chocolade is namelijk precies hetzelfde per grootte letter. Er zijn natuurlijk wel verschillende formaten chocoladeletters, zoals schoenletters en luxe letters. Maar per serie is het aantal gram hetzelfde. Daarom krijg je ook twee I’s in een doosje als je voornaam met de letter I begint, anders zou het wel een heel log, dik stuk chocolade worden.

Nieuwe favoriet: Karamel Zeezout
Bij HEMA kun je natuurlijk alle letters van het alfabet vinden, in verschillende smaken, namelijk wit, melk en puur. De nieuwste chocoladefavoriet van Nederland is melkchocolade met karamel en zeezout. Omdat ze dat bij HEMA ook wel lekker vinden, is deze smaak ook aan het assortiment chocoladeletters toegevoegd. Dat zal zeker een luidkeels DANK U SINTERKLAASJE opleveren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.