woensdag 13 januari 2016

Dwarsligger notitieboekjes:
orden je gedachten op pocketformaat

Ze zijn niet groter dan een paspoort en passen perfect in je broekzak of de binnenzak van je jas: de Dwarsligger boeken. Ideaal om overal mee naar toe te nemen. Opengevouwen bieden ze een A6 pagina, ter grootte van een pagina in een normaal formaat pocketboek. En de tekst? Die kun je lezen door het boekje niet traditioneel vast te houden, maar een slag te draaien. Ingenieus niet waar. De Dwarsligger heeft als leesboek al aan grote populariteit gewonnen. Tijd voor een nieuwe stap: het Dwarsligger notitieboek. Ik mocht deze testen en mijn oordeel? Verdraaid handig! (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)


Gek op notitieboeken
Het kan bijna niet anders, maar als schrijfster ben ik nu eenmaal gek op kladblokken, kleine schriften en notitieboekjes (evenals bijzonder schrijfgerei). Ik heb dan ook overal wel een schriftje of boekje rondslingeren en kun je in al mijn tassen een boekje vinden. Zelfs naast mijn bed ligt een kladblok klaar voor de invallen die zich ’s nachts soms voordoen. Maar dat is niet de enige reden waarom ik graag een opschrijfboekje bij mij draag. Wanneer ik op reportage ga wil ik graag een klein boekje bij mij hebben om steekwoorden en belangrijke informatie op te schrijven. Het allerliefste heb ik een notitieboek die ik kan parkeren in de achterzak van mijn broek, zodat ik mijn handen vrij heb om te fotograferen bijvoorbeeld. De boekjes van Dwarsligger leken mij ideaal hiervoor. En daarom was ik extra blij dat ik twee exemplaren mocht ontvangen om uit te testen.

Bijzondere vormgeving
Allereerst valt de bijzondere vormgeving van de boekjes op. Ik heb de ontwerpen van Floor Rieder (nr. 383) en Stephan Vanfleteren (nr. 384) ontvangen. De kleurrijke bladerranken van Floor lopen door tot op de achterkant van het boek waar je een meisje onder het bladerdak tegenkomt. De bijzonder sfeervolle foto van Stephan geeft het notitieboek een serene sfeer. Dankzij de leuke en kunstige kaften is er voor iedereen een Dwarsligger notitieboek te vinden. Bovendien kun je meer lezen over het kunstwerk en de maker zelf. Het boekje zelf bestaat afgewisseld uit gelinieerd en blanco papier. De Dwarsligger hond kom je op de blanco blaadjes tegen als watermerk. Het ziet er dus mooi verzorgd uit.

Verdraaid handig
Je kon het in de inleiding al lezen: ik vind deze boekjes verdraaid handig. Ik heb het kleurrijke boekje meegenomen op reportage naar de Vakantiebeurs gisteren. Het gladde papier is ideaal om op te schrijven en je kunt het boekje heel fijn vasthouden als je staat te praten en meteen notities wil maken. Ik vond het vooral fijn dat het kleine formaat toch een aardig normale pagina opleverde doordat ook deze Dwarsligger een kwartslag gedraaid wordt. Zo had ik genoeg plek voor mijn notities, zonder dat ik om de haverklap een blaadje hoefde over te slaan. Bovendien paste het met pen en al in de achterzak van mijn broek, zodat ik het daar geregeld kon parkeren.Aanrader
Hou je net als ik van kladblokjes en notitieboeken en wil je een boekje dat je gemakkelijk bij je kan dragen, weinig plek inneemt, handig is in gebruik en er nog leuk uitziet ook? Dan kan ik je deze Dwarsligger notitieboekjes zeker aanraden. Ze zijn verkrijgbaar in de betere boekhandel en via de webshop van Dwarsligger: Boekenwereld.com.

2 opmerkingen:

 1. Hoe zit het met de dikte van t papier? Ook dat dunne papier? En kun je een vulpen erop gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sandra, bedankt voor je opmerking. Het papier is niet heel dik, maar is wel stevig. Je kunt er met een potlood op schrijven, alsmede een fineliner, gelpen, balpen en natuurlijk een vulpen. Ik schrijf zelf heel graag met vulpen en de inkt loopt niet uit.
   Groetjes, Writing Berries

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.