dinsdag 12 januari 2016

Op wereldreis op de Vakantiebeurs

Het is weer zover: de Vakantiebeurs is neergestreken in de Jaarbeurs te Utrecht. Vandaag ging de beurs open voor de Vakdag en dat beloofde weer een grote gezellige wereldreis te worden. Ben je op zoek naar een bijzondere vakantie? Dan ben je de komende week tot en met zondag van harte welkom. Ik zet vast een paar mooie reizen voor je op een rijtje. Ga je mee op wereldreis? (foto’s: Berry de Nijs/Writing Berries)


Direct in vakantiestemming
Als je naar de Jaarbeurs wandelt kom je direct in de vakantiestemming. Je komt immers binnen in een Vertrekhal á la Schiphol. Je hoort zelfs ‘Mind your step’ zodra je de hal binnenkomt. Hou je boardingpass maar gereed, want het is tijd voor je wereldreis. In de grote hal bekijk je een voorproefje van de tentoonstelling 100 jaar Schiphol. Er staan zelfs bagagekarretjes en rekken met See Buy Fly tassen in de hal. Via de centrale hal kun je kiezen voor verschillende continenten. Mijn eerste stop: Afrika.

Sfeervol Afrika
Om helemaal in de stemming te komen, raad ik aan om via de tussenhal naar Hal 2 te gaan. Hier ga je op een spannende safari langs de Big Five compleet met geluidseffecten. Daarna kom je op een prachtig plein met allerlei gezellige stands vol enthousiaste mensen. Ga bijvoorbeeld langs bij Fanie van Pride Safaris & Tours voor een voorpoefje van een prachtige reis door Zuid-Afrika en Namibië. En geniet van het adembenemende Rwanda bij Mountain Gorilla Safaris. En vraag vooral even naar de leeuwen. Want dankzij een natuurbehoud programma zijn er eindelijk weer wilde leeuwen in Akagera park te zien. Ook in deze hal staat de stand van het jarige BMS Travellers. Speciaal voor het 40 jarig bestaan hebben ze twee ‘once in a lifetime’ reizen samengesteld: een Painted Dog safari en een Dive, Bush & Braai reis. Vraag ernaar bij de stand en sta versteld.



Op zoek naar dieren
Afrika is heel populair als het gaat om safari reizen, maar er zijn meer bestemmingen waar je op zoek kunt gaan naar wilde dieren. Heb je altijd ijsberen, walrussen, walvissen of pinguïns willen zien? Dan is het een aanrader om Polar XL in hal 10 te bezoeken. Laat je verbazen door de prachtige foto’s die je tijdens zo een bootreis kunt maken. Of reis af naar hal 3 en bezoek I'hos Cultural Tours voor een adembenemende wild life reis naar de Sunshine Coast van Canada. Wil je het toch iets dichterbij? Dan is Turkije een aanrader. In hal 7 kom je de stand tegen van Ekodosd die je adembenemende beelden kan laten zien van natuurgebied The Latmos en National Park Milli Park aan de kust.



Gezellig in Nederland
Ook in Nederland valt er genoeg te beleven en te zien en daarom in hal 10 de verschillende stands van ANWB, Unesco en toerismebureaus van onder meer Woerden en Drenthe. Ga met kinderen even langs bij Duinrell en laat de kinderen zich uitleven op het springkussen. Ik kwam daar onder meer Geitenboerderij & Camping Brommels tegen uit Winterswijk. Een echt gezellige kampeerervaring, waarbij je dichtbij de natuur bent. Bovendien valt er bij de stand heerlijke geitenkaas te proeven (en te kopen). Hou je van wandelen? Trek die wandelschoenen dan maar vast aan en loop stevig door naar Sticht Gooise Wandelsport Bond voor de meest unieke routes door eigen land. Of maak een wereldreis in 177 foto’s bij de stand van het WNF in hal 3.



En ook…
Na hal 10 ben ik de rest van Europa gaan bezoeken in hal 11. Een tussenstop bij Pairi Daiza, de prachtige Belgische dierentuin, mag hierbij niet ontbreken. Daarna heb ik een heerlijke omzwerving gemaakt over de Camping by Night in hal 12. Dit keer staan de vier seizoenen centraal in deze sfeervolle hal vol campers en caravans. In de winter is het een aanrader om je warm aan te kleden met Wool Fashion. Wandel vervolgens verder door de corridor naar hal 7 en geniet van de antieke caravans en het foodcourt vol foodtrucks net buiten de Camping by Night tent. Onder het genot van een hapje, drankje en heerlijke Britse fudge kun je daar even van alle indrukken bijkomen. Overigens valt er in ieder werelddeel heerlijk te eten.



Gastland: Noord-Engeland
Ieder jaar presenteert de Vakantiebeurs weer een ander gastland. Dit keer is Noord-Engeland aan de beurt om in het zonnetje te worden gezet. In hal 10 vind je daarom een grote stand met alleen maar balies voor North England. Iedere balie vertegenwoordigd een andere plaats in de streek. De vriendelijke dames van See it Do it nemen je met alle liefde mee naar het pittoreske Sunderland met haar voetbalclub, prachtige natuur en bijzondere Sunderland Museum.

Nagenieten van de Vakantie(beurs)
Het voelde weer alsof ik vandaag een megawereldreis heb gemaakt, waarbij ik veel prachtige reizen heb gezien en met vriendelijke mensen heb gesproken. Gelukkig hebben we de foto’s nog! De komende weken ga ik nog een aantal artikelen schrijven over de verschillende organisaties die ik vandaag gesproken heb. Ben je op zoek naar een mooie vakantie dan is de Vakantiebeurs een echte aanrader. Bovendien ben je direct in vakantiestemming. Geen wonder dat de slogan wederom luidt: Je zou zweren dat je er al was. Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.