dinsdag 24 november 2015

Lekker knus op de bank

Het lijkt wel of er ijswater uit de lucht komt vallen vandaag. Het is echt koud en guur en dus – zoals wij dat thuis noemen – Sinterklaasweer. Zet die pepernootjes daarom maar op tafel, steek gezellig de haard of een paar kaarsen aan in de kamer en kruip lekker knus op de bank met een heerlijke kop thee (aankomende donderdag heb ik een paar heerlijke suggesties), koffie, warme anijsmelk of zelfgemaakte chocolademelk. Lekker een dekentje erbij van fleece of wol (zelfgebreid of gehaakt wellicht) en heerlijk warme sloffen van schapenwol. O en vergeet je heerlijk warme trui of huispak niet. Met deze koude avonden is dat echt genieten. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries)

Hippe dekens
Je kunt natuurlijk zelf in de breipennen klimmen of je haaknaald tevoorschijn halen en lekker een eigen deken breien of haken. Moeilijk is het niet, maar je bent er wellicht wel eventjes mee bezig. Wil je snel iets in elkaar zetten met een gezellig resultaat? Neem dan dikke wol en grote breipennen of haaknaald (10 of hoger). Met weinig steken kun je al snel een groots resultaat bereiken. Leuke patronen vind je vaak zo op internet. En op Pinterest vind je heel veel leuke patronen. Wil je liever een kant-en-klare deken waar je direct onder kunt kruipen? Winkels als Xenos en Action hebben vaak voor weinig heerlijke en hippe fleece plaids in allerlei kleuren en met verschillende dessins. Zo zit jij er lekker warmpjes bij op de bank.

Schapenwollenslofjes
Ik ben gek op schapenwol. Tijdens mijn vakantie afgelopen juni heb ik daarom heerlijke schapenwollensloffen gekocht (zie foto bovenaan). Deze sloffen kocht ik in Den Burg. Eigenlijk maakt de winkel niet uit waar je ze koopt, op Texel verkopen de meeste winkels echte Texelse producten voor dezelfde prijs. Het fijne aan deze sloffen is dat je voeten heerlijk warm zijn, maar niet gaan zweten. Hou je niet zo van sloffen? Kies dan eens voor lekkere dikke gebreide huissokken met antisliplaagje. Ook heerlijk warm en je kunt ze zelfs in bed dragen.

Vest, trui of huispak
Na een lange dag werken is het lekker knus en gezellig om je werkkloffie uit te gooien en je warme trui aan te trekken. Kies eens voor een heerlijk gebreid vest gevoerd met warm fleece. Of voor een huispak van zacht fluweel. Samen met je warme sloffen of dikke sokken zit jij heerlijk comfortabel – en knus – op de bank. Steek die kaarsen maar aan, kruip lekker in het hoekje van de bank en geniet van het koude herfstweer terwijl je lekker warm binnen zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.