zondag 19 juli 2015

Vier de zomer: leuke zomeruitjes voor de vakantie

O wat een plezier: de zon schijnt veel en het is vakantie. Dat maakt het nog leuker om lekker lang te genieten van de zomeravond. Spray je wel goed in tegen muggen (en teken) en ga de zomer eens vieren in een van deze leuke dieren- en attractieparken. Veel parken zijn ook nog eens tot laat in de avond geopend, dat wordt dubbel genieten van een heerlijke zomervakantie. Bijvoorbeeld in Apenheul of Dierenpark Emmen Op zoek naar een ander uitje? Raadpleeg eens de website van een dieren- of attractiepark bij jou in de buurt en lees Zomervakantie: lekker erop uit! nog een keertje. (foto: Berry de Nijs/Writing Berries – DierenPark Amersfoort)

Zo lui als een leeuw in Blijdorp
In Blijdorp is onlangs op feestelijke wijze het nieuwe leeuwenverblijf in gebruik genomen. Ondertussen daagt de Rotterdamse dierentuin iedereen uit om ook zo Lazy als een Leeuw te zijn, nu het weer zo lekker warm is. Hiermee kun je leuke prijzen winnen (waaronder een Lazy Glamping in Blijdorp zelf). Op donderdag 13 augustus kun je overigens genieten van een Lazy ZOOmeravond. Het park is dan geopend tot 21:30 uur. Er zijn optredens en een heerlijke barbecue. Een Lazy ZOOmeravond ticket kost € 12,50 en geeft toegang tot de dierentuin vanaf 15:00 uur. Dat is genieten! (foto: Diergaarde Blijdorp)

Sesamstraat in Dierenrijk
Dierentuin Dierenrijk in Nuenen (vlakbij Eindhoven) is dé kinderdierentuin van Nederland. Toegankelijk voor kinderen en alle dieren zijn goed te zien. Geen wonder dat kindervriendjes Bert, Ernie, Elmo, Pino en Tommie ook graag naar deze dierentuin gaan. Op zondag 26 juli is er om 13:30 uur een speciale Sesamstraat parade in Dierenrijk. Inclusief Meet & Greet en disco. En zet ook 30 augustus in de agenda, want dan is het weer Viespeukendag in Dierenrijk! (foto: Sesame Street Workshop)

Geniet de hele zomer van Park Tivoli
Een heel leuk en gezellig familiepretpark is Park Tivoli. Deze zomer geniet je extra van dit park, dankzij het speciale vakantieabonnement. Vanaf € 29,95 geniet je onbeperkt de hele zomervakantie lang van de botsbootjes, de achtbaan en nog meer leuke attractie voor jong en oud. Veel attracties zijn alleen voor kinderen, dus ouders en grootouders of ooms en tantes hoeven niet mee. Voor kinderen extra leuk en spannend. Naast onbeperkt toegang voor Park Tivoli geeft het vakantieabonnement ook kortingen op andere parken, zoals Avonturenpark Hellendoorn en Zooparc Overloon. (foto: Park Tivoli)

Naar de kermis in BillyBird park Hemelrijk
Op feestelijke wijze werd op zondag 12 juli officieel de nieuwe kinderkermis geopend in BillyBird park Hemelrijk. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen hier volop genieten van een zweefmolen, carrousel, botsauto’s en nog veel meer leuke attracties. Het allerleukste is dat de kinderen helemaal zelf gebruik kunnen maken van deze attracties. In Hemelrijk stond altijd al een oude schuur met een kinderkermis, maar deze was nodig aan vernieuwing toe. De vernieuwde kermis past helemaal in het beeld en de doelstellingen van BillyBird: samen spelen, plezier en actief bezig zijn. (foto: BillyBird park Hemelrijk)

Zomeravond in Ouwehands Dierenpark
Op zaterdag 1 augustus kun je genieten van een heerlijke zomeravond in Ouwehands Dierenpark. Vanaf 16:00 uur barst het feest los en om 21:00 uur is het weer afgelopen. Voor deze periode kun je speciale tickets krijgen van € 12,50 per persoon. Ook kun je direct een barbecue pakket reserveren via de website. Abonnees mogen gratis de zomeravond bezoeken. Uiteraard zal deze zomeravond muzikaal worden begeleid met live muziek. Dat wordt gezellig! (foto: Ouwehands Dierenpark)

Zomeractiviteiten in Kempenmuseum de Achtzaligheden
In Kempenmuseum de Achtzaligheden is altijd wel iets bijzonders te beleven. Speciaal voor de zomervakantie kun je bijvoorbeeld mee op een spannende Smokkeltocht. Tijdens deze avondtocht leer je meer over de Kempen en Eersel, maar ook over de smokkelaars die actief waren in de grensstreek. De tocht is te maken als wandeltocht op donderdag 23 juli en woensdag 12 augustus. Je vertrekt om 18:00 uur vanaf het museum en komt hier weer terug rond 21:00 uur. (kosten € 7,50, inclusief museumbezoek en consumptie, niet geschikt voor rolstoelen, rollators en kinderwagens). Wil je liever fietsen? Dan ben je op dinsdag 4 augustus en donderdag 20 augustus van harte welkom om 13:00 uur bij het museum. De fietstocht kost € 12,50 (inclusief museumbezoek en consumptie) en duurt tot ongeveer 16:00 uur. Ook heel spannend (en een groot succes) is de prehistorische speeldag Geestenjagers! Op deze middag wordt er brood geroosterd, spookverhalen verteld en een eigen pijl en boog gemaakt, waarmee de kinderen op geesten mogen schieten. Geestenjagers! vindt plaats op 22 juli, 5 augustus en 19 augustus en begint om 13:00 uur. Het programma eindigt ongeveer om 17:00 uur. De kosten per persoon zijn € 4,-. Kinderen tot en met 14 jaar mogen onder begeleiding gratis deelnemen. Dat wordt dolle pret! (foto: Kempenmuseum de Achtzaligheden)

Gezocht: Achtbaantester!
Net zoals voorgaande jaren kun je ook dit jaar weer achtbaantester worden voor de komende zomer. Stuur voor 1 augustus je sollicitatie naar redactie@uitmetkorting.nl en wie weet mag jij in verschillende pretparken de achtbaan in! Kijk ook op Uitmetkorting.nl/achtbaantester voor de volledige vacature.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef op reacties worden anonieme reacties op artikelen niet geplaatst.