donderdag 30 juli 2015

Honden bieden petitie aan tegen puppyfarms

Vorige week vrijdag 24 juli was het een gezellige beestenbende in Den Haag. Honden van verschillende rassen sloegen de pootjes ineen en gingen tijdens een lekkere wandeling met hun baasjes langs de ambassades van Duitsland, Frankrijk en Polen om meer dan 85.000 handtekeningen aan te bieden tegen de ‘puppyfabrieken’ in Europa. Hond Capo overhandigde deze handtekeningen samen met directeur Pascal de Smit en ambassadeur Jennifer Ewbank van World Animal Protection. (foto’s: World Animal Protection Nederland)


FOK OFF!
Puppy mills, puppy farms of puppyfabrieken, het zijn drie verschillende benamingen voor hetzelfde fenomeen: het achterelkaar fokken van honden om maar zoveel mogelijk puppy’s in een jaar te kunnen verkopen. Mama hondjes krijgen amper de tijd om te herstellen en haar pups groot te brengen en ze is alweer in verwachting van het volgende nestje. Dat is niet gezond en zeer onverantwoordelijk. Veel mamahondjes en de pups kampen met ziektes en moeten groot worden onder erbarmelijke omstandigheden. Dat kan zo niet langer! En daarom startte World Animal Protection de actie FOK OFF! Want fokken is niet erg, maar het moet wel onder gezonde en goede omstandigheden gebeuren.

Op naar de 100.000 handtekeningen
World Animal Protection is van mening dat de puppyfabrieken ook in Europees verband aangepakt moeten worden. Pascal de Smit: ‘Op dit moment wordt er in Europa gewerkt aan nieuwe wetgeving op het gebied van diergezondheid. De landen waar Capo de petitie heeft aangeboden, zijn EU-zwaargewichten en spelen hierbij een sleutelrol.’
Hiervoor zijn minstens 100.000 handtekeningen nodig en dan gaat Capo vast wel mee naar Brussel om daar de petitie aan te bieden. Teken jij ook nog even mee? Surf hiervoor naar fokoff.nl en laat je stem achter voor de honden in Oost-Europa.Namens alle honden, dank je wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.